Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-mákos álomtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

4 darab tojás (közepes méretű)
2 evőkanál forró víz
80 g porcukor
125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt mák

Töltelékhez:

350 g meggy (befőtt)
250 ml meggylé
25 g porcukor

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
400 g natúr joghurt
1 evőkanál citromlé
100 g porcukor

Díszítéshez:

csokoládéforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A meggyet (befőtt) lecsöpögtetjük, levét felfogjuk, néhány darabot a díszítéshez félreteszünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat forró víz hozzáadásával egy keverőedényben, konyhai robotgép segítségével (habverő), kb. 1 perc alatt habosra keverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, majd további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és a mák hozzáadásával sima tésztává keverjük. A masszát sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.

A tortazselét a tasakon szereplő útmutató szerint, 250 ml befőttből felfogott meggylé felhasználásával (ha szükséges, hígítsuk fel vízzel) elkészítjük. Hozzákeverjük a meggyet, és hagyjuk kihűlni. Majd az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk (hagyjunk ki a szélén 1 cm-t). A krémhez a zselatinlapokat a tasakon szereplő útmutató szerint előkészítjük, feloldjuk és langyosra hűtjük. A joghurtot egy keverőedénybe öntjük, a citromlével és porcukorral elkeverjük, majd apránként a zselatint is hozzákeverjük. Majd a felvert habtejszínt is hozzáforgatjuk. A kész krém felét a meggyes tölteléken egyenletesen elosztjuk, majd a másik tortalapot is ráhelyezzük. A maradék krémmel a tortát bevonjuk, és meggyel, ill. csokoládéforgáccsal díszítjük. A tortát legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A Meggyes-mákos álomtorta látványos és rendkívül finom sütmeény, melyet családi ünnepeken vehetünk elő a recepttárból.

Hozzászólások

M
MalaKata
Dátum 2023. August. 18. 13:32
Üdvözletem! Vajon mit rontottam el? A joghurtos zselatinos krém folyékony lett, hiába tettem hozzá a kemény habbá vert tejszínt, nem változott az állaga. Köszönöm válaszukat, újra meg szeretném csinálni, ha megtudom, hogy mitől lesz olyan a joghurtos krém, mint a képen.
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2023. August. 21. 08:47
Kedves Kata! A zselatinnal készülő krémek órákon át tartó hűtéssel érik el a megfelelő állagot. A receptből, sajnálatos módon, ez az információ kimaradt, amit már pótoltunk. A kellemetlenségért elnézését kérjük! A torta újra elkészítéséhez sok sikert kívánunk! Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata
a
adyka4781@gmail.com
Dátum 2024. January. 08. 15:28
Kedves Kata Érdeklődnék hogy ,joghurtot esetleg lehetne mascarpinéval helyettesíteni Köszönettel Andrea
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2024. January. 11. 13:13
Kedves Andrea! A torták között találsz olyan recepteket, amikben mascarponéval készíthető krémek vannak. Bízunk benne, hogy valamelyik elnyeri tetszésedet. pl. https://sutnijo.hu/receptek/csupasz-torta-1653631470 Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!