Ombre torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 18 cm):
Piskóta 1:
Piskóta 2:
Töltelékhez:
Tejszínes krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egymás után süssünk 2 piskótalapot:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig keverjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a keményítővel, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele a masszába. Röviden keverjük bele az olajat. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, helyezzük sütő alsó részébe lévő rácsra és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát. Készítsük elő a kihűlt formát a fent leírtak szerint, majd készítsük el a második piskótakeveréket is és süssük meg.
Töltelék:
Húzzuk le a sütőpapírt, és vágjuk vízszintesen félbe az alapokat. Az egyik felső tortalapot tegyük félre, a maradék 3 tortalapot helyezzük egymás mellé. Mindegyikre kenjünk 2 evőkanál epres gyümölcslekvárt.
Tejszínes krém:
A habtejszínt a zselatinnal verjük kemény habbá. Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a citromlével, majd forgassuk bele a tejszínhabot. Fogjuk a krém felét, és keverjük bele az epres gyümölcslekvárt és 5-6 csepp ételfestéket. Készítsünk négy kis tálat, és tegyünk 3 evőkanálnyi világos krémet az első tálba. Majd tegyünk 2 evőkanál világos krémet és 1 evőkanál piros krémet a második tálba. Egy evőkanál világos krémet és 2 evőkanál piros krémet a harmadik tálba. A maradék piros krémet adjuk a negyedik tálba. Keverjük össze a világos és a piros krémet a tálakban.
Díszítés:
Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra és egy kés segítségével kenjük a legsötétebb krémet a szélére, majd halmozzuk rá a maradék krémet, és kenjük el. A többi tortalapot is kenjük meg a krémmel a szélükön, majd a maradékot a felületükön kenjük el, és halmozzuk egymás tetejére. Úgy rakjuk össze, hogy a krémek egyre világosabbak legyenek. Végül a legfelső tortalapot a vágott felülettel lefelé helyezzük, és a maradék világos krémmel kenjük körbe. Hosszú spatulával egyszer kenjük körbe a tortát, a krémet ombré hatásúan eloszlatva. A tortát legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Tipp:
Ombre torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 18 cm):
Piskóta 1:
Piskóta 2:
Töltelékhez:
Tejszínes krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egymás után süssünk 2 piskótalapot:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig keverjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a keményítővel, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele a masszába. Röviden keverjük bele az olajat. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, helyezzük sütő alsó részébe lévő rácsra és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát. Készítsük elő a kihűlt formát a fent leírtak szerint, majd készítsük el a második piskótakeveréket is és süssük meg.
Töltelék:
Húzzuk le a sütőpapírt, és vágjuk vízszintesen félbe az alapokat. Az egyik felső tortalapot tegyük félre, a maradék 3 tortalapot helyezzük egymás mellé. Mindegyikre kenjünk 2 evőkanál epres gyümölcslekvárt.
Tejszínes krém:
A habtejszínt a zselatinnal verjük kemény habbá. Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a citromlével, majd forgassuk bele a tejszínhabot. Fogjuk a krém felét, és keverjük bele az epres gyümölcslekvárt és 5-6 csepp ételfestéket. Készítsünk négy kis tálat, és tegyünk 3 evőkanálnyi világos krémet az első tálba. Majd tegyünk 2 evőkanál világos krémet és 1 evőkanál piros krémet a második tálba. Egy evőkanál világos krémet és 2 evőkanál piros krémet a harmadik tálba. A maradék piros krémet adjuk a negyedik tálba. Keverjük össze a világos és a piros krémet a tálakban.
Díszítés:
Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra és egy kés segítségével kenjük a legsötétebb krémet a szélére, majd halmozzuk rá a maradék krémet, és kenjük el. A többi tortalapot is kenjük meg a krémmel a szélükön, majd a maradékot a felületükön kenjük el, és halmozzuk egymás tetejére. Úgy rakjuk össze, hogy a krémek egyre világosabbak legyenek. Végül a legfelső tortalapot a vágott felülettel lefelé helyezzük, és a maradék világos krémmel kenjük körbe. Hosszú spatulával egyszer kenjük körbe a tortát, a krémet ombré hatásúan eloszlatva. A tortát legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?