Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ombre torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Piskóta 1:

3 darab tojás (M-es)
60 g cukor
60 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál étolaj

Piskóta 2:

3 darab tojás (M-es)
60 g cukor
60 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál étolaj

Töltelékhez:

200 g epres gyümölcslekvár

Tejszínes krémhez:

400 ml hideg habtejszín
250 g tejszínes krémsajt
1 evőkanál cukor
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál epres gyümölcslekvár
rózsaszínű vagy piros ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőpapírt szorítsuk be a csatos formába és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
Egymás után süssünk 2 piskótalapot:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig keverjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a keményítővel, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele a masszába. Röviden keverjük bele az olajat. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, helyezzük sütő alsó részébe lévő rácsra és süssük meg a piskótát.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát. Készítsük elő a kihűlt formát a fent leírtak szerint, majd készítsük el a második piskótakeveréket is és süssük meg.

Töltelék:
Húzzuk le a sütőpapírt, és vágjuk vízszintesen félbe az alapokat. Az egyik felső tortalapot tegyük félre, a maradék 3 tortalapot helyezzük egymás mellé. Mindegyikre kenjünk 2 evőkanál epres gyümölcslekvárt.

Tejszínes krém:
A habtejszínt a zselatinnal verjük kemény habbá. Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a citromlével, majd forgassuk bele a tejszínhabot. Fogjuk a krém felét, és keverjük bele az epres gyümölcslekvárt és 5-6 csepp ételfestéket. Készítsünk négy kis tálat, és tegyünk 3 evőkanálnyi világos krémet az első tálba. Majd tegyünk 2 evőkanál világos krémet és 1 evőkanál piros krémet a második tálba. Egy evőkanál világos krémet és 2 evőkanál piros krémet a harmadik tálba. A maradék piros krémet adjuk a negyedik tálba. Keverjük össze a világos és a piros krémet a tálakban.

Díszítés:
Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra és egy kés segítségével kenjük a legsötétebb krémet a szélére, majd halmozzuk rá a maradék krémet, és kenjük el. A többi tortalapot is kenjük meg a krémmel a szélükön, majd a maradékot a felületükön kenjük el, és halmozzuk egymás tetejére. Úgy rakjuk össze, hogy a krémek egyre világosabbak legyenek. Végül a legfelső tortalapot a vágott felülettel lefelé helyezzük, és a maradék világos krémmel kenjük körbe. Hosszú spatulával egyszer kenjük körbe a tortát, a krémet ombré hatásúan eloszlatva. A tortát legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Tipp:

A piskóta alapot előre is elkészíthetjük, ugyanakkor fagyasztásra alkalmas.
Ombre torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!