Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ombre torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Piskóta 1:

3 darab tojás (M-es)
60 g cukor
60 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál étolaj

Piskóta 2:

3 darab tojás (M-es)
60 g cukor
60 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál étolaj

Töltelékhez:

200 g epres gyümölcslekvár

Tejszínes krémhez:

400 ml hideg habtejszín
250 g tejszínes krémsajt
1 evőkanál cukor
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál epres gyümölcslekvár
rózsaszínű vagy piros ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőpapírt szorítsuk be a csatos formába és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
Egymás után süssünk 2 piskótalapot:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig keverjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a keményítővel, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele a masszába. Röviden keverjük bele az olajat. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, helyezzük sütő alsó részébe lévő rácsra és süssük meg a piskótát.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát. Készítsük elő a kihűlt formát a fent leírtak szerint, majd készítsük el a második piskótakeveréket is és süssük meg.

Töltelék:
Húzzuk le a sütőpapírt, és vágjuk vízszintesen félbe az alapokat. Az egyik felső tortalapot tegyük félre, a maradék 3 tortalapot helyezzük egymás mellé. Mindegyikre kenjünk 2 evőkanál epres gyümölcslekvárt.

Tejszínes krém:
A habtejszínt a zselatinnal verjük kemény habbá. Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a citromlével, majd forgassuk bele a tejszínhabot. Fogjuk a krém felét, és keverjük bele az epres gyümölcslekvárt és 5-6 csepp ételfestéket. Készítsünk négy kis tálat, és tegyünk 3 evőkanálnyi világos krémet az első tálba. Majd tegyünk 2 evőkanál világos krémet és 1 evőkanál piros krémet a második tálba. Egy evőkanál világos krémet és 2 evőkanál piros krémet a harmadik tálba. A maradék piros krémet adjuk a negyedik tálba. Keverjük össze a világos és a piros krémet a tálakban.

Díszítés:
Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra és egy kés segítségével kenjük a legsötétebb krémet a szélére, majd halmozzuk rá a maradék krémet, és kenjük el. A többi tortalapot is kenjük meg a krémmel a szélükön, majd a maradékot a felületükön kenjük el, és halmozzuk egymás tetejére. Úgy rakjuk össze, hogy a krémek egyre világosabbak legyenek. Végül a legfelső tortalapot a vágott felülettel lefelé helyezzük, és a maradék világos krémmel kenjük körbe. Hosszú spatulával egyszer kenjük körbe a tortát, a krémet ombré hatásúan eloszlatva. A tortát legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Tipp:

A piskóta alapot előre is elkészíthetjük, ugyanakkor fagyasztásra alkalmas.
Ombre torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!