Mohácsi rétes
Hozzávalók
Sütőkeret vagy téglalap alakú kapcsos tortaformához (kb. 20x30 cm):
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag (6 lapos) réteslap
némi étolaj, pl. napraforgóolaj
Töltelékhez:
525 g (3x175 g) kefir
300 g búzadara
250 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (M-es)
500 g félzsíros túró
480 g felezett őszibarackbefőtt (lecsepegtetve)
Tetejére:
175 g tejföl
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Egy tepsire sütőkeretet helyezünk, vagy összeállítjuk a kapcsos tortaformát, és az alját sütőpapírral béleljük. A túrót villával kissé összetörjük, a lecsepegtetett barackot kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Töltelék:
A kefirt összekeverjük a sütőporral elkevert búzadarával, a cukorral, az étolajjal és a vanillincukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a masszához keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük, végül óvatosan, spatulával ezt is beleforgatjuk a masszába. Lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután a pihentetett masszát kivesszük a hűtőből, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Összeállítás:
Az 1. réteslapot a formába tesszük, megkenjük egy kevés étolajjal, és ráhelyezzük a 2. réteslapot. (Rétegezés közben valamennyi réteslap esetén körben a felesleget levágjuk.) A réteslapra simítjuk a töltelék felét, majd megszórjuk a túró és az őszibarack felével. Erre helyezzük a 3. réteslapot, amit megkenünk egy kevés étolajjal, és ráhelyezzük a 4. réteslapot. Ezen elosztjuk a maradék tölteléket, túrót és barackot azonos sorrendben, majd befedjük az 5. réteslappal, amit szintén megkenünk étolajjal, és végül rátesszük a 6., utolsó réteslapot. A tojást felverjük, összekeverjük a tejföllel, majd egyenletesen elkenjük a sütemény tetején. A formát a sütő alsó részébe tesszük, és a mohácsi rétest megsütjük (szükség szerint a sütési idő 2. felében letakarhatjuk a tetejét alufóliával).
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt formával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt, egy kés segítségével körben először meglazítjuk a forma oldalát, majd eltávolítjuk, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk a süteményt. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A kefirt összekeverjük a sütőporral elkevert búzadarával, a cukorral, az étolajjal és a vanillincukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a masszához keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük, végül óvatosan, spatulával ezt is beleforgatjuk a masszába. Lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután a pihentetett masszát kivesszük a hűtőből, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Összeállítás:
Az 1. réteslapot a formába tesszük, megkenjük egy kevés étolajjal, és ráhelyezzük a 2. réteslapot. (Rétegezés közben valamennyi réteslap esetén körben a felesleget levágjuk.) A réteslapra simítjuk a töltelék felét, majd megszórjuk a túró és az őszibarack felével. Erre helyezzük a 3. réteslapot, amit megkenünk egy kevés étolajjal, és ráhelyezzük a 4. réteslapot. Ezen elosztjuk a maradék tölteléket, túrót és barackot azonos sorrendben, majd befedjük az 5. réteslappal, amit szintén megkenünk étolajjal, és végül rátesszük a 6., utolsó réteslapot. A tojást felverjük, összekeverjük a tejföllel, majd egyenletesen elkenjük a sütemény tetején. A formát a sütő alsó részébe tesszük, és a mohácsi rétest megsütjük (szükség szerint a sütési idő 2. felében letakarhatjuk a tetejét alufóliával).
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt formával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt, egy kés segítségével körben először meglazítjuk a forma oldalát, majd eltávolítjuk, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk a süteményt. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
A töltelékhez adhatunk egy tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat.
A mohácsi rétest Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel is tálalhatjuk.
A mohácsi rétest Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Mohácsi rétes
Hozzávalók
kb. 12-16 szelet elkészítéséhez
Sütőkeret vagy téglalap alakú kapcsos tortaformához (kb. 20x30 cm):
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag (6 lapos) réteslap
némi étolaj, pl. napraforgóolaj
Töltelékhez:
525 g (3x175 g) kefir
300 g búzadara
250 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (M-es)
500 g félzsíros túró
480 g felezett őszibarackbefőtt (lecsepegtetve)
Tetejére:
175 g tejföl
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Egy tepsire sütőkeretet helyezünk, vagy összeállítjuk a kapcsos tortaformát, és az alját sütőpapírral béleljük. A túrót villával kissé összetörjük, a lecsepegtetett barackot kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Töltelék:
A kefirt összekeverjük a sütőporral elkevert búzadarával, a cukorral, az étolajjal és a vanillincukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a masszához keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük, végül óvatosan, spatulával ezt is beleforgatjuk a masszába. Lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután a pihentetett masszát kivesszük a hűtőből, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Összeállítás:
Az 1. réteslapot a formába tesszük, megkenjük egy kevés étolajjal, és ráhelyezzük a 2. réteslapot. (Rétegezés közben valamennyi réteslap esetén körben a felesleget levágjuk.) A réteslapra simítjuk a töltelék felét, majd megszórjuk a túró és az őszibarack felével. Erre helyezzük a 3. réteslapot, amit megkenünk egy kevés étolajjal, és ráhelyezzük a 4. réteslapot. Ezen elosztjuk a maradék tölteléket, túrót és barackot azonos sorrendben, majd befedjük az 5. réteslappal, amit szintén megkenünk étolajjal, és végül rátesszük a 6., utolsó réteslapot. A tojást felverjük, összekeverjük a tejföllel, majd egyenletesen elkenjük a sütemény tetején. A formát a sütő alsó részébe tesszük, és a mohácsi rétest megsütjük (szükség szerint a sütési idő 2. felében letakarhatjuk a tetejét alufóliával).
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt formával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt, egy kés segítségével körben először meglazítjuk a forma oldalát, majd eltávolítjuk, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk a süteményt. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A kefirt összekeverjük a sütőporral elkevert búzadarával, a cukorral, az étolajjal és a vanillincukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a masszához keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük, végül óvatosan, spatulával ezt is beleforgatjuk a masszába. Lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután a pihentetett masszát kivesszük a hűtőből, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Összeállítás:
Az 1. réteslapot a formába tesszük, megkenjük egy kevés étolajjal, és ráhelyezzük a 2. réteslapot. (Rétegezés közben valamennyi réteslap esetén körben a felesleget levágjuk.) A réteslapra simítjuk a töltelék felét, majd megszórjuk a túró és az őszibarack felével. Erre helyezzük a 3. réteslapot, amit megkenünk egy kevés étolajjal, és ráhelyezzük a 4. réteslapot. Ezen elosztjuk a maradék tölteléket, túrót és barackot azonos sorrendben, majd befedjük az 5. réteslappal, amit szintén megkenünk étolajjal, és végül rátesszük a 6., utolsó réteslapot. A tojást felverjük, összekeverjük a tejföllel, majd egyenletesen elkenjük a sütemény tetején. A formát a sütő alsó részébe tesszük, és a mohácsi rétest megsütjük (szükség szerint a sütési idő 2. felében letakarhatjuk a tetejét alufóliával).
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt formával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt, egy kés segítségével körben először meglazítjuk a forma oldalát, majd eltávolítjuk, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk a süteményt. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
A töltelékhez adhatunk egy tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat.
A mohácsi rétest Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel is tálalhatjuk.
A mohácsi rétest Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?