Mogyorós pohárdesszert
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Ekészítés:
150 ml hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) először fél percig alacsony, majd magas fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. A habot habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Mogyorókrém:
300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a mogyoróízű arankát és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozatos a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az aprított mogyoróból 1 evőkanállal félreteszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a mogyorós krémbe. A krémet ugyancsak habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük.
Rétegezés:
A habpor felét a desszertpoharakba elosztjuk, majd az aprított Schoko-Bons® felét rászórjuk. Erre tesszük a mogyorós krémet, és a maradék aprított Schoko-Bons®- szal megszórjuk. Végül elosztjuk rajta a maradék habport. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt megszórjuk a maradék mogyoróval és 3-3 Schoko-Bons®-szal díszítjük.
Tipp:
Mogyorós pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Ekészítés:
150 ml hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) először fél percig alacsony, majd magas fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. A habot habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Mogyorókrém:
300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a mogyoróízű arankát és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozatos a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az aprított mogyoróból 1 evőkanállal félreteszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a mogyorós krémbe. A krémet ugyancsak habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük.
Rétegezés:
A habpor felét a desszertpoharakba elosztjuk, majd az aprított Schoko-Bons® felét rászórjuk. Erre tesszük a mogyorós krémet, és a maradék aprított Schoko-Bons®- szal megszórjuk. Végül elosztjuk rajta a maradék habport. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt megszórjuk a maradék mogyoróval és 3-3 Schoko-Bons®-szal díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?