Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
60 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
2 darab tojássárgája (M-es)
50 g porcukor
1 csipet só

Töltelékhez:

kb. 400-450 g mogyorókrém, pl. Nutella®

Kenéshez:

kb. 25-30 g vaj vagy margarin

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztához a tejet egy kis lábasban felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk, és az instant élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, ezután a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, ezután egy kb. 36x40 cm-es lappá nyújtjuk, majd kb. 15 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. A mogyorókrémet a tésztalapokon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A tésztadarabok hosszabb oldalait a töltelékre hajtjuk, majd az egyik rövidebb oldaltól indítva feltekerjük, és az illesztéseket jól összenyomkodjuk. A buktákat illesztéssel lefelé egymás mellé helyezzük a tepsiben úgy, hogy lazán összeérjenek, letakarjuk, és további 20-25 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A kenéshez a vajat vagy margarint megolvasztjuk, és megkenjük vele a buktát tetejét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész buktákat sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, és hagyjuk langyosra hűlni vagy teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A buktákat úgy is megformázhatjuk, hogy a megkelt tésztát kb. 15 egyenlő súlyú darabra osztjuk, egyesével pár mm vékony téglalappá nyújtjuk, majd a fentiek szerint megkenjük töltelékkel és feltekerjük.
Mogyorókrémes bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
78 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!