Mini-Quiche-Lorraine
Hozzávalók
6 tartelette sütőformához emelőtalppal (12 cm Ø):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 13 cm Ø) nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. A tésztát a szélén kicsit megnyomkodjuk, és a tészta alját villával többször megszurkáljuk. A formákat a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A quiche-t a formákban sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tetejére:
A szalonnát vagy a sonkát edényben megpároljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. A sajtot durvára reszeljük. A szalonna- vagy sonkakockákat összekeverjük a sajttal, a tojásokkal, a tejszínnel és a keményítővel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket evőkanállal elosztjuk a quiche alján, a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és ugyanazon a hőfokon készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini-quiche-t melegen és ízlés szerint snidlingkarikákkal megszórva is tálalhatjuk.
Tipp:
Mini-Quiche-Lorraine
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
6 tartelette sütőformához emelőtalppal (12 cm Ø):
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 13 cm Ø) nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. A tésztát a szélén kicsit megnyomkodjuk, és a tészta alját villával többször megszurkáljuk. A formákat a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A quiche-t a formákban sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tetejére:
A szalonnát vagy a sonkát edényben megpároljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. A sajtot durvára reszeljük. A szalonna- vagy sonkakockákat összekeverjük a sajttal, a tojásokkal, a tejszínnel és a keményítővel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket evőkanállal elosztjuk a quiche alján, a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és ugyanazon a hőfokon készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini-quiche-t melegen és ízlés szerint snidlingkarikákkal megszórva is tálalhatjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?