Mini-Quiche-Lorraine
Hozzávalók
6 tartelette sütőformához emelőtalppal (12 cm Ø):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 13 cm Ø) nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. A tésztát a szélén kicsit megnyomkodjuk, és a tészta alját villával többször megszurkáljuk. A formákat a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A quiche-t a formákban sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tetejére:
A szalonnát vagy a sonkát edényben megpároljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. A sajtot durvára reszeljük. A szalonna- vagy sonkakockákat összekeverjük a sajttal, a tojásokkal, a tejszínnel és a keményítővel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket evőkanállal elosztjuk a quiche alján, a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és ugyanazon a hőfokon készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini-quiche-t melegen és ízlés szerint snidlingkarikákkal megszórva is tálalhatjuk.
Tipp:
Mini-Quiche-Lorraine
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
6 tartelette sütőformához emelőtalppal (12 cm Ø):
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 13 cm Ø) nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. A tésztát a szélén kicsit megnyomkodjuk, és a tészta alját villával többször megszurkáljuk. A formákat a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A quiche-t a formákban sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tetejére:
A szalonnát vagy a sonkát edényben megpároljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. A sajtot durvára reszeljük. A szalonna- vagy sonkakockákat összekeverjük a sajttal, a tojásokkal, a tejszínnel és a keményítővel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket evőkanállal elosztjuk a quiche alján, a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és ugyanazon a hőfokon készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini-quiche-t melegen és ízlés szerint snidlingkarikákkal megszórva is tálalhatjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?