Mini kuglóf tojáslikőrrel
Hozzávalók
Szilikon, mini kuglóf sütőforma
Tésztához:
80 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
15 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
70 ml napraforgóolaj
100 ml tojáslikőr
2 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
100 g porcukor
2-3 evőkanál langyos víz
Dr. Oetker Dekorcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Készítsük elő a sütőformát és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a porcukorral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig.
Öntsük a tésztát a mini kuglóf formákba, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket kb. 10 percig hagyjuk állni a formában egy süteményrácson.
Ezután enyhén nyomkodjuk meg alulról, vegyük ki a süteményeket a formából, és hagyjuk kihűlni a rácson.
Díszítéshez:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre a keveréket. Egy kanál segítségével csorgassuk a cukormázat a süteményekre. Tetszés szerint díszítsük dekorcukorral.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a porcukorral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig.
Öntsük a tésztát a mini kuglóf formákba, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket kb. 10 percig hagyjuk állni a formában egy süteményrácson.
Ezután enyhén nyomkodjuk meg alulról, vegyük ki a süteményeket a formából, és hagyjuk kihűlni a rácson.
Díszítéshez:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre a keveréket. Egy kanál segítségével csorgassuk a cukormázat a süteményekre. Tetszés szerint díszítsük dekorcukorral.
Tipp:
Készíthetünk mázat 100 ml tojáslikőrből és 180 g porcukorból, akár ezzel is díszíthetjük a süteményeket.
Kedvencnek jelölöm
Mini kuglóf tojáslikőrrel
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Szilikon, mini kuglóf sütőforma
Tésztához:
80 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
70 ml napraforgóolaj
100 ml tojáslikőr
2 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
100 g porcukor
2-3 evőkanál langyos víz
Dr. Oetker Dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Készítsük elő a sütőformát és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a porcukorral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig.
Öntsük a tésztát a mini kuglóf formákba, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket kb. 10 percig hagyjuk állni a formában egy süteményrácson.
Ezután enyhén nyomkodjuk meg alulról, vegyük ki a süteményeket a formából, és hagyjuk kihűlni a rácson.
Díszítéshez:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre a keveréket. Egy kanál segítségével csorgassuk a cukormázat a süteményekre. Tetszés szerint díszítsük dekorcukorral.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a porcukorral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig.
Öntsük a tésztát a mini kuglóf formákba, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket kb. 10 percig hagyjuk állni a formában egy süteményrácson.
Ezután enyhén nyomkodjuk meg alulról, vegyük ki a süteményeket a formából, és hagyjuk kihűlni a rácson.
Díszítéshez:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre a keveréket. Egy kanál segítségével csorgassuk a cukormázat a süteményekre. Tetszés szerint díszítsük dekorcukorral.
Tipp:
Készíthetünk mázat 100 ml tojáslikőrből és 180 g porcukorból, akár ezzel is díszíthetjük a süteményeket.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?