Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini kuglóf tojáslikőrrel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Szilikon, mini kuglóf sütőforma

Tésztához:

80 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
70 ml napraforgóolaj
100 ml tojáslikőr
2 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

100 g porcukor
2-3 evőkanál langyos víz
Dr. Oetker Dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Készítsük elő a sütőformát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a porcukorral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig.

Öntsük a tésztát a mini kuglóf formákba, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket kb. 10 percig hagyjuk állni a formában egy süteményrácson.

Ezután enyhén nyomkodjuk meg alulról, vegyük ki a süteményeket a formából, és hagyjuk kihűlni a rácson.

Díszítéshez:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre a keveréket. Egy kanál segítségével csorgassuk a cukormázat a süteményekre. Tetszés szerint díszítsük dekorcukorral.

Tipp:

Készíthetünk mázat 100 ml tojáslikőrből és 180 g porcukorból, akár ezzel is díszíthetjük a süteményeket.
Mini kuglóf tojáslikőrrel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!