Mézes puszedli
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
120 g porcukor
60 g méz
60 g margarin
2 darab tojás (M-es)
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó Sütéshez
1 teáskanál mézeskalács ízű fűszerkeverék
Tetejére:
1 darab tojásfehérje (M-es)
kb. 150 g porcukor
pár csepp citromlé
Elkészítés
Előkészítés:
A mézet és a margarint lassú tűz felett összeolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mézes-margarinos keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton puha, kissé ragacsos tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 éjszakára (vagy legalább 4 órára) hűtőbe tesszük.
Másnap a tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egymástól kellő távolságban a gombócokat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a puszedliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A puszedliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a tojásfehérjét habüstbe tesszük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és habverővel simára keverjük. A habüstöt vízgőz fölé helyezzük, és habverővel sűrűre és fényesre verjük a masszát. A kihűlt puszedliket beleforgatjuk éppen annyira, hogy márványosak legyenek, majd rácsra téve hagyjuk megkeményedni a mázat.
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mézes-margarinos keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton puha, kissé ragacsos tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 éjszakára (vagy legalább 4 órára) hűtőbe tesszük.
Másnap a tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egymástól kellő távolságban a gombócokat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a puszedliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A puszedliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a tojásfehérjét habüstbe tesszük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és habverővel simára keverjük. A habüstöt vízgőz fölé helyezzük, és habverővel sűrűre és fényesre verjük a masszát. A kihűlt puszedliket beleforgatjuk éppen annyira, hogy márványosak legyenek, majd rácsra téve hagyjuk megkeményedni a mázat.
Tipp:
A mázzal a puszedliket ízlés szerint teljesen bevonhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Mézes puszedli
Hozzávalók
kb. 22-25 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
120 g porcukor
60 g méz
60 g margarin
2 darab tojás (M-es)
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 teáskanál mézeskalács ízű fűszerkeverék
Tetejére:
1 darab tojásfehérje (M-es)
kb. 150 g porcukor
pár csepp citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mézet és a margarint lassú tűz felett összeolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mézes-margarinos keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton puha, kissé ragacsos tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 éjszakára (vagy legalább 4 órára) hűtőbe tesszük.
Másnap a tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egymástól kellő távolságban a gombócokat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a puszedliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A puszedliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a tojásfehérjét habüstbe tesszük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és habverővel simára keverjük. A habüstöt vízgőz fölé helyezzük, és habverővel sűrűre és fényesre verjük a masszát. A kihűlt puszedliket beleforgatjuk éppen annyira, hogy márványosak legyenek, majd rácsra téve hagyjuk megkeményedni a mázat.
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mézes-margarinos keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton puha, kissé ragacsos tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 éjszakára (vagy legalább 4 órára) hűtőbe tesszük.
Másnap a tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egymástól kellő távolságban a gombócokat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a puszedliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A puszedliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a tojásfehérjét habüstbe tesszük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és habverővel simára keverjük. A habüstöt vízgőz fölé helyezzük, és habverővel sűrűre és fényesre verjük a masszát. A kihűlt puszedliket beleforgatjuk éppen annyira, hogy márványosak legyenek, majd rácsra téve hagyjuk megkeményedni a mázat.
Tipp:
A mázzal a puszedliket ízlés szerint teljesen bevonhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?