Mennyei duplacsokis fagylalt
Hozzávalók
kb. 14 db praliné, pl. mogyorós praliné
50 g fehércsokoládé
200 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Fagylaltpor Csokoládés
Elkészítés
Előkészítés:
Négy pralinét félreteszünk a díszítéshez. A fehércsokoládét és a maradék pralinét durvára aprítjuk
Elkészítés:
A 200 ml kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Belekeverjük a felaprított fehércsokoládét és a pralinét. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és a maradék pralinéval, ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítjük.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Belekeverjük a felaprított fehércsokoládét és a pralinét. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és a maradék pralinéval, ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítjük.
Tipp:
Ízlés szerint használhatunk különböző pralinékat: mandulás, fehércsokoládés, ropogós, karamellás, stb.
Kedvencnek jelölöm
Mennyei duplacsokis fagylalt
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
kb. 14 db praliné, pl. mogyorós praliné
50 g fehércsokoládé
200 ml hideg tej
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Négy pralinét félreteszünk a díszítéshez. A fehércsokoládét és a maradék pralinét durvára aprítjuk
Elkészítés:
A 200 ml kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Belekeverjük a felaprított fehércsokoládét és a pralinét. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és a maradék pralinéval, ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítjük.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Belekeverjük a felaprított fehércsokoládét és a pralinét. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és a maradék pralinéval, ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítjük.
Tipp:
Ízlés szerint használhatunk különböző pralinékat: mandulás, fehércsokoládés, ropogós, karamellás, stb.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?