Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Medve torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Csatos tortaformához (Ø 18 cm):

némi zsiradék

Kevert tésztához:

250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
5 darab tojás (M-es)
275 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál tej

Töltelékhez:

200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a tortaformák alját, és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük addig, amíg egyneművé nem válik. Keverjük bele a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és 2 adagban, közepes sebességen rövid ideig keverjük össze. Öntsük a tészta 1/3-át a kis tortaformába, és simítsuk el a tetejét. A maradék tésztához keverjük hozzá a kakaót és a tejet. Öntsük a tésztát a nagyobb sütőformába, és simítsuk el. Tegyük a két formát együtt a sütőben lévő alsó rácsra.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki mindkét süteményt a formából, fordítsuk ki 2 sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

A világos színű alapból vágjunk ki 3 kis kerek talpat (Ø 7,5 cm) a fülek és az orr számára. A fülekhez való két alapot vízszintesen vágjuk ki. Függőlegesen vágjuk le a harmadát. Az orrhoz vágjuk le az alját vízszintesen. Morzsoljuk össze az alap felét és a maradék tésztát egy tálban. A sötét alapból vágjunk le egy kb. 2 cm-es peremet, lehetőleg tortakarika segítségével, és szintén egy tálban morzsoljuk össze. Vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen.

Töltés:
Helyezzük az alsó sötét alapot és a fülek alját egy tortalapra. A habtejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. A krém felét kenjük az alsó rétegekre. Helyezzük rá a felső tortalapot és a fülek tetejét, enyhén nyomkodjuk le, és kenjük meg a maradék krémmel. Helyezzük rá az orrot, és szintén kenjük meg a krémmel. A tortát tetszés szerint megszórjuk a sötét és világos kekszmorzsával. Ha szükséges, nyomkodjuk le enyhén a morzsát. A tortát legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Díszítés:
A marcipán 2/3-át gyúrjuk össze a kakaóval. A világos marcipánt egy felvágott fagyasztózacskó között sodorjuk ki, majd vágjunk ki belőle 2 kör alakú (Ø 4 cm) darabot, és helyezzük őket szemként a tortára. A sötét marcipánt osszuk 4 egyenlő részre. Formázzunk 3 adagból golyókat, és kissé lapítsuk ki. Helyezzük őket a tortára pupillaként és orrként. Egy adagot formázzunk kis tekercsnek, vágjuk félbe, és helyezzük az orra.

Tipp:

A tortát legfeljebb 1 nappal a tálalás előtt készítsük el.
Medve torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!