Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipántorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. Ø 24 cm):

sütőpapír

Tésztához:

75 g margarin
4 darab tojás (M-es)
125 g cukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt mandula

Töltelékhez:

3-4 csepp keserűmandula aroma
1 teáskanál cukor
3 evőkanál víz
600 ml hideg habtejszín
kb. 3 evőkanál piros ribizli lekvár

Bevonáshoz:

50 g porcukor

Díszítéshez:

50 g szeletelt mandula
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Olvasszuk fel a margarint egy kis lábosban, és hagyjuk kissé kihűlni. A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát, majd a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele, majd röviden keverjük bele a felolvasztott margarint. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét és fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, majd vegyük le a forma alját is és hagyjuk a tésztát kihűlni.

Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot kétszer vízszintesen. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra.

Töltelék:
Vágjuk a marcipánt apró darabokra, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a keserűmandula-aromát, a cukrot és a vizet, majd botmixerrel keverjük simára. A habtejszínt a zselatin fixszel a csomagolás utasításai szerint verjük kemény habbá, majd keverjük bele a marcipános keveréket.

Töltés:
Keverjük simára a ribizlilekvárt, és kenjük az alsó rétegre. Tegyük rá a középső réteget, és nyomjuk le. A marcipánkrém kb. 3/4 részét kenjük a középső rétegre, majd helyezzük rá a felső réteget. A maradék krémmel kenjük be az egész tortát. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.

Manduladísz:
Egy nagy tányért béleljük ki sütőpapírral. A tortabevonót olvasszuk meg egy kis tálban vagy vízfürdőben. Keverjük össze a mandulát az olvasztott tortabevonóval. 2 teáskanál segítségével helyezzünk kb. 16 kis halmot a sütőpapírra, és tegyük a mandulaszeleteket a hűtőbe, amíg a csokoládébevonat meg nem szilárdul.

Bevonás:
Szitáljuk át a porcukrot, és gyúrjuk össze a marcipánnal. A marcipánmasszát egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között kerek alakúra (Ø kb. 36 cm) sodorjuk. A marcipánt a fagyasztózacskó segítségével helyezzük a torta közepére. Óvatosan távolítsuk el a fóliát, és nyomjuk a marcipánt a torta szélére, vágjuk le a felesleges mennyiséget.

Díszítés:
Verjük fel a habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral, majd töltsük egy nagy csillag alakú (Ø 12 mm) díszítőfejjel ellátott habzsákba. Díszítsük a tortát tejszínhalmokkal. Tegyük a tetejére a mandulaszeleteket, és tálalásig tároljuk a tortát a hűtőben.
Marcipántorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!