Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu gofritorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 szelet elkészítéséhez

Kör alakú gofrisütőhöz:

némi vaj vagy margarin

Tésztához:

150 ml hideg tej
2 darab tojás (M-es)

Tiramisu krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
70 g porcukor

Babapiskótás réteghez:

10 darab babapiskóta
kb. 100-110 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, adagonként a gofrisütőbe tesszük, evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész gofrikat rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tiramisu krém:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig keverjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, és sima krémmé keverjük. A krémet habzsákba töltjük (habzsák helyett fagyasztótasakot is használhatunk, melynek egyik sarkát levágjuk).

Összeállítás:
Egy tetszőleges tányérra vagy tortatálra helyezzük az egyik gofrit, és kisebb halmokban elosztjuk rajta a krém kevéssel több, mint 1/3-át. A babapiskótákat közben keresztben kettévágjuk, és megmártjuk a rumaromával és cukorral ízesített kávéban. A felét kör alakban kirakjuk a krémre. Erre kerül a 2. gofri, a krém újabb kevéssel több, mint 1/3-a és a többi megmártott babapiskóta. A rétegezést a 3. gofrival fejezzük be, melyen apró halmokban elosztjuk a maradék krémet. A gofritortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor a tetejére kakaóport szitálunk.

Tipp:

A kávét amaretto likőrrel is ízesíthetjük.
Habzsák helyett a krémet spatulával is elkenhetjük a gofrikon.
Tiramisu gofritorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
130 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!