Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandula puding

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

35 g cukor
500 ml mandulatej

Ropogós mandulához:

30 g cukor
100 g szeletelt mandula

Tetejére:

200 ml növényi habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 6 evőkanálnyi tejet, amivel simára keverjük. A maradék tejet forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Tegyük vissza a pudingot a tűzre, és legalább 1 percig keverés közben forraljuk. Öntsük a pudingot egy keverőtálba, és tegyünk fóliát közvetlenül a forró puding tetejére, hogy megakadályozzuk a bőr kialakulását. Hagyjuk a pudingot kihűlni.

Karamellizáljuk a cukrot és a mandulát egy tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül, kevergetve. Öntsük a keveréket egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni.

A növényi habtejszínt verjük kemény habbá.

Rétegezzük a mandulapudingot desszertes poharakba.

A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel(habverő) keverjük krémesre. A pudingot, a mandulát és a növényi tejszínt rétegezzük desszertes poharakba.

Tipp:

A növényi tejszínt ízesítse 2 evőkanál mandula likőrrel.
Mandula puding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!