Málnás-pisztáciás mille feuille
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes Krém
800 ml hideg tej
kb. 500-550 g málna
kb. 100-125 g apróra vágott pisztácia
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A két csomag leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. Két tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A két leveles tésztát kitekerjük, és 12-12 darab egyforma méretű darabra vágjuk (először hosszában 3 egyenlő széles csíkra, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk). A tésztalapokat villával sűrűn megszurkáljuk, a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész tésztalapokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba vagy egy mélyhűtőtasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk.
Összeállítás:
Egy süteményhez 3 tésztalapot használunk fel. Az első lapra kisebb halmokat nyomunk a krémből, megszórjuk málnával és pisztáciával, majd ráhelyezzük a következő lapot, amelyre ismét krémet nyomunk, valamint málnát és pisztáciát szórunk. Rátesszük az utolsó lapot is, erre tetszés szerinti alakzatban nyomunk krémet, az üresen maradt tésztafelületet pedig meghintjük porcukorral. A tetejét málnával és pisztáciával díszítjük. Hasonlóan összeállítjuk a többi süteményt is, és tálalásig hűtőbe tesszük.
A két leveles tésztát kitekerjük, és 12-12 darab egyforma méretű darabra vágjuk (először hosszában 3 egyenlő széles csíkra, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk). A tésztalapokat villával sűrűn megszurkáljuk, a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész tésztalapokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba vagy egy mélyhűtőtasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk.
Összeállítás:
Egy süteményhez 3 tésztalapot használunk fel. Az első lapra kisebb halmokat nyomunk a krémből, megszórjuk málnával és pisztáciával, majd ráhelyezzük a következő lapot, amelyre ismét krémet nyomunk, valamint málnát és pisztáciát szórunk. Rátesszük az utolsó lapot is, erre tetszés szerinti alakzatban nyomunk krémet, az üresen maradt tésztafelületet pedig meghintjük porcukorral. A tetejét málnával és pisztáciával díszítjük. Hasonlóan összeállítjuk a többi süteményt is, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Szeletekre vágott eperrel vagy áfonyával is kipróbálhatjuk a süteményt.
Kedvencnek jelölöm
Málnás-pisztáciás mille feuille
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
800 ml hideg tej
kb. 500-550 g málna
kb. 100-125 g apróra vágott pisztácia
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A két csomag leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. Két tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A két leveles tésztát kitekerjük, és 12-12 darab egyforma méretű darabra vágjuk (először hosszában 3 egyenlő széles csíkra, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk). A tésztalapokat villával sűrűn megszurkáljuk, a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész tésztalapokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba vagy egy mélyhűtőtasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk.
Összeállítás:
Egy süteményhez 3 tésztalapot használunk fel. Az első lapra kisebb halmokat nyomunk a krémből, megszórjuk málnával és pisztáciával, majd ráhelyezzük a következő lapot, amelyre ismét krémet nyomunk, valamint málnát és pisztáciát szórunk. Rátesszük az utolsó lapot is, erre tetszés szerinti alakzatban nyomunk krémet, az üresen maradt tésztafelületet pedig meghintjük porcukorral. A tetejét málnával és pisztáciával díszítjük. Hasonlóan összeállítjuk a többi süteményt is, és tálalásig hűtőbe tesszük.
A két leveles tésztát kitekerjük, és 12-12 darab egyforma méretű darabra vágjuk (először hosszában 3 egyenlő széles csíkra, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk). A tésztalapokat villával sűrűn megszurkáljuk, a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész tésztalapokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba vagy egy mélyhűtőtasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk.
Összeállítás:
Egy süteményhez 3 tésztalapot használunk fel. Az első lapra kisebb halmokat nyomunk a krémből, megszórjuk málnával és pisztáciával, majd ráhelyezzük a következő lapot, amelyre ismét krémet nyomunk, valamint málnát és pisztáciát szórunk. Rátesszük az utolsó lapot is, erre tetszés szerinti alakzatban nyomunk krémet, az üresen maradt tésztafelületet pedig meghintjük porcukorral. A tetejét málnával és pisztáciával díszítjük. Hasonlóan összeállítjuk a többi süteményt is, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Szeletekre vágott eperrel vagy áfonyával is kipróbálhatjuk a süteményt.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?