Máktorta liszt nélkül
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre. A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) verjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Rövid ideig keverjük bele a tojássárgáját a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a mákot és a sütőport. Rövid ideig közepes sebességen keverjük bele a felvert tojásfehérjét, majd öntsük a tésztát az előkészített formába, simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Tegyük a tortát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk, és kenjük a mákos tortára. Díszítsük a mákos tortát tetszés szerint színezett marcipán virágokkal és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Tippek:
A torta díszítés nélkül fagyasztható.
Máktorta liszt nélkül
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre. A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) verjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Rövid ideig keverjük bele a tojássárgáját a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a mákot és a sütőport. Rövid ideig közepes sebességen keverjük bele a felvert tojásfehérjét, majd öntsük a tésztát az előkészített formába, simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Tegyük a tortát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk, és kenjük a mákos tortára. Díszítsük a mákos tortát tetszés szerint színezett marcipán virágokkal és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Tippek:
A torta díszítés nélkül fagyasztható.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?