Mákos guba pillecukorral
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
500 g szikkadt tejes kifli (kb. 10 darab)
800 ml tej
100 g margarin
150 g darált mák
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g cukor
4 darab tojássárgája (M-es)
Tetejére:
kb. 160-180 g fehér pillecukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a margarinnal, a mákkal és a vanillincukorral felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keveréket a tepsibe simítjuk, a süteményt a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 25 perc
A pillecukrokat keresztben kettévágjuk. 25 perc sütés után kirakjuk velük a sütemény tetejét, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg a pillecukrok megolvadnak és világos aranybarna színűek lesznek.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A gubát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a margarinnal, a mákkal és a vanillincukorral felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keveréket a tepsibe simítjuk, a süteményt a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 25 perc
A pillecukrokat keresztben kettévágjuk. 25 perc sütés után kirakjuk velük a sütemény tetejét, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg a pillecukrok megolvadnak és világos aranybarna színűek lesznek.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A gubát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Mákos guba pillecukorral
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
500 g szikkadt tejes kifli (kb. 10 darab)
800 ml tej
100 g margarin
150 g darált mák
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g cukor
4 darab tojássárgája (M-es)
Tetejére:
kb. 160-180 g fehér pillecukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a margarinnal, a mákkal és a vanillincukorral felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keveréket a tepsibe simítjuk, a süteményt a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 25 perc
A pillecukrokat keresztben kettévágjuk. 25 perc sütés után kirakjuk velük a sütemény tetejét, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg a pillecukrok megolvadnak és világos aranybarna színűek lesznek.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A gubát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a margarinnal, a mákkal és a vanillincukorral felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keveréket a tepsibe simítjuk, a süteményt a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 25 perc
A pillecukrokat keresztben kettévágjuk. 25 perc sütés után kirakjuk velük a sütemény tetejét, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg a pillecukrok megolvadnak és világos aranybarna színűek lesznek.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A gubát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?