Dominó
Hozzávalók
Tésztához:
2 csomag 100g-os ostyalap (2x6 lap)
Töltelékhez:
300 g cukor
6 darab tojás (közepes méretű)
3 evőkanál méz
2. evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
200 g darált dió
200 g Rama vajas íz
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Dr. Oetker dekorok
Dr. Oetker Dekor Toll
csokoládészívek
Elkészítés
Elkészítés:
A Dominó hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A töltelékhez egy keverőedénybe öntjük a cukrot, a tojást, a mézet és a kakaót, majd folyamatos keverés mellett felfőzzük. A végén hozzákeverjük a darált diót, majd a tűzről levéve a margarint is, és hozzáadjuk a rumaromát.
Az ostyalapokat (2x6 db) a kész töltelékkel megtöltjük, úgy, hogy kb. 3 evőkanál krém jusson minden lapra (kivéve a legfelső lapokat).
Díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő útmutató alapján felolvasztjuk, és közvetlenül a tasakból a legfelső ostyalapokra öntjük.
A kész Dominó süteményt kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek!
Tálalás előtt tetszés szerint, dominókat formázva díszítjük tovább dekor tollal, dekorgyöngyökkel és csokoládészívekkel.
A töltelékhez egy keverőedénybe öntjük a cukrot, a tojást, a mézet és a kakaót, majd folyamatos keverés mellett felfőzzük. A végén hozzákeverjük a darált diót, majd a tűzről levéve a margarint is, és hozzáadjuk a rumaromát.
Az ostyalapokat (2x6 db) a kész töltelékkel megtöltjük, úgy, hogy kb. 3 evőkanál krém jusson minden lapra (kivéve a legfelső lapokat).
Díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő útmutató alapján felolvasztjuk, és közvetlenül a tasakból a legfelső ostyalapokra öntjük.
A kész Dominó süteményt kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek!
Tálalás előtt tetszés szerint, dominókat formázva díszítjük tovább dekor tollal, dekorgyöngyökkel és csokoládészívekkel.
Tipp:
A Dominó sütemény szeleteléséhez érdemes recés szélű kést használni.
Kedvencnek jelölöm
Dominó
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tésztához:
2 csomag 100g-os ostyalap (2x6 lap)
Töltelékhez:
300 g cukor
6 darab tojás (közepes méretű)
3 evőkanál méz
2. evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
200 g darált dió
200 g Rama vajas íz
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A Dominó hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A töltelékhez egy keverőedénybe öntjük a cukrot, a tojást, a mézet és a kakaót, majd folyamatos keverés mellett felfőzzük. A végén hozzákeverjük a darált diót, majd a tűzről levéve a margarint is, és hozzáadjuk a rumaromát.
Az ostyalapokat (2x6 db) a kész töltelékkel megtöltjük, úgy, hogy kb. 3 evőkanál krém jusson minden lapra (kivéve a legfelső lapokat).
Díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő útmutató alapján felolvasztjuk, és közvetlenül a tasakból a legfelső ostyalapokra öntjük.
A kész Dominó süteményt kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek!
Tálalás előtt tetszés szerint, dominókat formázva díszítjük tovább dekor tollal, dekorgyöngyökkel és csokoládészívekkel.
A töltelékhez egy keverőedénybe öntjük a cukrot, a tojást, a mézet és a kakaót, majd folyamatos keverés mellett felfőzzük. A végén hozzákeverjük a darált diót, majd a tűzről levéve a margarint is, és hozzáadjuk a rumaromát.
Az ostyalapokat (2x6 db) a kész töltelékkel megtöltjük, úgy, hogy kb. 3 evőkanál krém jusson minden lapra (kivéve a legfelső lapokat).
Díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő útmutató alapján felolvasztjuk, és közvetlenül a tasakból a legfelső ostyalapokra öntjük.
A kész Dominó süteményt kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek!
Tálalás előtt tetszés szerint, dominókat formázva díszítjük tovább dekor tollal, dekorgyöngyökkel és csokoládészívekkel.
Tipp:
A Dominó sütemény szeleteléséhez érdemes recés szélű kést használni.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?