Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dominó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tésztához:

2 csomag 100g-os ostyalap (2x6 lap)

Töltelékhez:

300 g cukor
6 darab tojás (közepes méretű)
3 evőkanál méz
200 g darált dió
200 g Rama vajas íz
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Díszítéshez:

Dr. Oetker dekorok
csokoládészívek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Dominó hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A töltelékhez egy keverőedénybe öntjük a cukrot, a tojást, a mézet és a kakaót, majd folyamatos keverés mellett felfőzzük. A végén hozzákeverjük a darált diót, majd a tűzről levéve a margarint is, és hozzáadjuk a rumaromát.

Az ostyalapokat (2x6 db) a kész töltelékkel megtöltjük, úgy, hogy kb. 3 evőkanál krém jusson minden lapra (kivéve a legfelső lapokat).

Díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő útmutató alapján felolvasztjuk, és közvetlenül a tasakból a legfelső ostyalapokra öntjük.

A kész Dominó süteményt kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek!

Tálalás előtt tetszés szerint, dominókat formázva díszítjük tovább dekor tollal, dekorgyöngyökkel és csokoládészívekkel.

Tipp:

A Dominó sütemény szeleteléséhez érdemes recés szélű kést használni.
A Dominó sütemény előre kész ostyalapokból gyorsan elkészíthető, kreatívan díszíthető desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!