Mini Berliner fánkok
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Élesztős tésztához:
Vaníliás töltelékhez:
Bevonathoz:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és keverjük össze az instant élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, valamint a langyos tej-vaj keveréket, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden. Osszuk a tésztát kb. 20 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk sima golyóvá, majd helyezzük őket egymás mellé az előkészített tepsire, és kissé lapítsuk el.
Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig, amíg láthatóan megnő a méretük. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a fánkokat.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint. A fánkokat közvetlenül a sütés után kenjük meg az olvasztott vajjal, forgassuk meg a cukorban, és hagyjuk kissé kihűlni egy süteményrácson.
A fánkok töltése:
Öntsük a tejet és a habtejszínt egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertport és legalább 1 percig keverjük jól össze kézi habverővel, majd hagyjuk néhány percig sűrűsödni. Töltsük a vaníliaszószt egy kb. 4 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba és minden fánk oldalába nyomjunk egy kis vaníliás szószt.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a fánkokat egy kevés porcukorral.
Tippek:
A fánkok jól fagyaszthatóak.
Mini Berliner fánkok
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Élesztős tésztához:
Vaníliás töltelékhez:
Bevonathoz:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és keverjük össze az instant élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, valamint a langyos tej-vaj keveréket, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden. Osszuk a tésztát kb. 20 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk sima golyóvá, majd helyezzük őket egymás mellé az előkészített tepsire, és kissé lapítsuk el.
Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig, amíg láthatóan megnő a méretük. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a fánkokat.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint. A fánkokat közvetlenül a sütés után kenjük meg az olvasztott vajjal, forgassuk meg a cukorban, és hagyjuk kissé kihűlni egy süteményrácson.
A fánkok töltése:
Öntsük a tejet és a habtejszínt egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertport és legalább 1 percig keverjük jól össze kézi habverővel, majd hagyjuk néhány percig sűrűsödni. Töltsük a vaníliaszószt egy kb. 4 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba és minden fánk oldalába nyomjunk egy kis vaníliás szószt.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a fánkokat egy kevés porcukorral.
Tippek:
A fánkok jól fagyaszthatóak.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?