Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini Berliner fánkok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Élesztős tésztához:

100 ml tej
100 g vaj vagy margarin
300 g búzaliszt
50 g cukor
½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)

Vaníliás töltelékhez:

100 ml tej
100 ml habtejszín

Bevonathoz:

kb. 40 g vaj vagy margarin
kb. 50 g porcukor

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és keverjük össze az instant élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, valamint a langyos tej-vaj keveréket, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden. Osszuk a tésztát kb. 20 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk sima golyóvá, majd helyezzük őket egymás mellé az előkészített tepsire, és kissé lapítsuk el.

Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig, amíg láthatóan megnő a méretük. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a fánkokat.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Olvasszuk fel a vajat vagy margarint. A fánkokat közvetlenül a sütés után kenjük meg az olvasztott vajjal, forgassuk meg a cukorban, és hagyjuk kissé kihűlni egy süteményrácson.

A fánkok töltése:
Öntsük a tejet és a habtejszínt egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertport és legalább 1 percig keverjük jól össze kézi habverővel, majd hagyjuk néhány percig sűrűsödni. Töltsük a vaníliaszószt egy kb. 4 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba és minden fánk oldalába nyomjunk egy kis vaníliás szószt.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a fánkokat egy kevés porcukorral.

Tippek:

A fánkokat forró olajban is kisüthetjük.
A fánkok jól fagyaszthatóak.
Mini Berliner fánkok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!