Mákos-almás kocka
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
sütőpapír
Tésztához:
4 darab tojás (M-es)
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g tejföl
100 ml napraforgóolaj
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
200 g búzaliszt
200 g darált mák
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
650 g alma
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az olajat és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a darált mákkal és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. Végül hozzáforgatjuk a lereszelt, kissé kinyomkodott almát és a tojásfehérjehabot is. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az olajat és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a darált mákkal és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. Végül hozzáforgatjuk a lereszelt, kissé kinyomkodott almát és a tojásfehérjehabot is. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Tálalhatjuk a süteményt vaníliaízű Dr. Oetker Desszertöntettel.
Kedvencnek jelölöm
Mákos-almás kocka
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
sütőpapír
Tésztához:
4 darab tojás (M-es)
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g tejföl
100 ml napraforgóolaj
200 g búzaliszt
200 g darált mák
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
650 g alma
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az olajat és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a darált mákkal és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. Végül hozzáforgatjuk a lereszelt, kissé kinyomkodott almát és a tojásfehérjehabot is. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az olajat és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a darált mákkal és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. Végül hozzáforgatjuk a lereszelt, kissé kinyomkodott almát és a tojásfehérjehabot is. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Tálalhatjuk a süteményt vaníliaízű Dr. Oetker Desszertöntettel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?