
Maci palacsinta



Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tasak tartalmát a kimért 300 ml tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd 10-12 darab kb. 7,5-8 cm átmérőjű, valamint 20-24 darab kb. 3-3,5 cm átmérőjű palacsintát sütünk a masszából. (1 macihoz 1 nagy és 2 kicsi palacsintára lesz szükségünk.) A tésztát a serpenyőbe adagoljuk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A kis Maci palacsinta sütik felét kettévágjuk, ezek lesznek a macik fülei. Összeállítjuk a macifejeket: egy nagy palacsinta a fej, egy kicsi az orr, a félbevágottakból pedig kialakítjuk a füleket. Végül dekor tollal megrajzoljuk a pofijukat. Melegen tálaljuk.
Tipp:
A Maci palacsinta desszert ízlés szerint tovább gazdagítható karamell és/vagy csokoládéöntettel is, nyári időszakban fagylalttal, sorbettel tálalható.


Maci palacsinta
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tasak tartalmát a kimért 300 ml tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd 10-12 darab kb. 7,5-8 cm átmérőjű, valamint 20-24 darab kb. 3-3,5 cm átmérőjű palacsintát sütünk a masszából. (1 macihoz 1 nagy és 2 kicsi palacsintára lesz szükségünk.) A tésztát a serpenyőbe adagoljuk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A kis Maci palacsinta sütik felét kettévágjuk, ezek lesznek a macik fülei. Összeállítjuk a macifejeket: egy nagy palacsinta a fej, egy kicsi az orr, a félbevágottakból pedig kialakítjuk a füleket. Végül dekor tollal megrajzoljuk a pofijukat. Melegen tálaljuk.
Tipp:
A Maci palacsinta desszert ízlés szerint tovább gazdagítható karamell és/vagy csokoládéöntettel is, nyári időszakban fagylalttal, sorbettel tálalható.

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?