Mézeskalács emberkék
Hozzávalók
Mézes tésztához:
200 g méz
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
15 g Rama Vajas Íz
250 g búzaliszt (405 típus)
250 g rozsliszt (997 típus)
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel
1 darab tojás (közepes méretű)
kb. 5 evőkanál tej
Díszítéshez:
100 g fondant fehér cukormassza
néhány csepp piros ételszínezék
néhány csokoládészív
némi Dr. Oetker Dekor toll
Ezenkívül:
alufólia
Elkészítés
Előkészítés:
A Mézeskalács emberkék hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A 100 g fehér fondantot két részre osztjuk, az egyik felét tetszés szerint az ételszínezékkel pirosra színezzük.
A piros és fehér fondantot kb. fél cm vastag hengerré formázzuk. A két hengert egymás mellé fektetjük és összefonjuk. A hengert 6 cm hosszúra vágjuk, és a tetejét behajlítjuk, hogy botformát kapjunk. Több órán át száradni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A 100 g fehér fondantot két részre osztjuk, az egyik felét tetszés szerint az ételszínezékkel pirosra színezzük.
A piros és fehér fondantot kb. fél cm vastag hengerré formázzuk. A két hengert egymás mellé fektetjük és összefonjuk. A hengert 6 cm hosszúra vágjuk, és a tetejét behajlítjuk, hogy botformát kapjunk. Több órán át száradni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Mézes tészta:
A mézet a cukorral, a vanillincukorral, és a margarinnal egy főzőedényben elkeverjük és állandó kevergetés mellett felmelegítjük, addig, amíg a cukor a zsiradékban teljesen fel nem oldódik. A masszát hagyjuk kihűlni. A búza és a rozslisztet a szódabikarbónával elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a cukros- margarinos masszát, fűszerkeveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima masszává dagasztjuk. A tésztát több adagban enyhén lisztezett munkafelületen fél cm vastag lappá nyújtjuk. A mézeskalács figurákat kiszúróforma segítségével kiszaggatjuk. Alufóliából kisebb hengereket sodrunk és néhány figura kezébe adjuk, az egyik kezet picit ráhajlítva.
A figurákat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a fólia hengert óvatosan kihúzzuk a figurák kezéből és helyébe tesszük a fondant botocskákat.
Díszítés:
A Mézeskalács emberkék figurákat ízlés szerint, dekor tollal és csokoládé szívecskékkel díszítjük
A mézet a cukorral, a vanillincukorral, és a margarinnal egy főzőedényben elkeverjük és állandó kevergetés mellett felmelegítjük, addig, amíg a cukor a zsiradékban teljesen fel nem oldódik. A masszát hagyjuk kihűlni. A búza és a rozslisztet a szódabikarbónával elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a cukros- margarinos masszát, fűszerkeveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima masszává dagasztjuk. A tésztát több adagban enyhén lisztezett munkafelületen fél cm vastag lappá nyújtjuk. A mézeskalács figurákat kiszúróforma segítségével kiszaggatjuk. Alufóliából kisebb hengereket sodrunk és néhány figura kezébe adjuk, az egyik kezet picit ráhajlítva.
A figurákat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a fólia hengert óvatosan kihúzzuk a figurák kezéből és helyébe tesszük a fondant botocskákat.
Díszítés:
A Mézeskalács emberkék figurákat ízlés szerint, dekor tollal és csokoládé szívecskékkel díszítjük
Tippek:
Ha az alufólia eltávolítása közben a figura keze eltörne, dekor tollal visszaragaszthatjuk
Jól záródó dobozban a Mézeskalács emberkék sütemény akár 3 hétig is eltartható.
A Mézeskalács emberkék kísérőajándékként, és dekorációként is nagyszerűen beválik.
Jól záródó dobozban a Mézeskalács emberkék sütemény akár 3 hétig is eltartható.
A Mézeskalács emberkék kísérőajándékként, és dekorációként is nagyszerűen beválik.
Kedvencnek jelölöm
Mézeskalács emberkék
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Mézes tésztához:
200 g méz
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
15 g Rama Vajas Íz
250 g búzaliszt (405 típus)
250 g rozsliszt (997 típus)
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 darab tojás (közepes méretű)
kb. 5 evőkanál tej
Díszítéshez:
100 g fondant fehér cukormassza
néhány csepp piros ételszínezék
néhány csokoládészív
Ezenkívül:
alufólia
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Mézeskalács emberkék hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A 100 g fehér fondantot két részre osztjuk, az egyik felét tetszés szerint az ételszínezékkel pirosra színezzük.
A piros és fehér fondantot kb. fél cm vastag hengerré formázzuk. A két hengert egymás mellé fektetjük és összefonjuk. A hengert 6 cm hosszúra vágjuk, és a tetejét behajlítjuk, hogy botformát kapjunk. Több órán át száradni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A 100 g fehér fondantot két részre osztjuk, az egyik felét tetszés szerint az ételszínezékkel pirosra színezzük.
A piros és fehér fondantot kb. fél cm vastag hengerré formázzuk. A két hengert egymás mellé fektetjük és összefonjuk. A hengert 6 cm hosszúra vágjuk, és a tetejét behajlítjuk, hogy botformát kapjunk. Több órán át száradni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Mézes tészta:
A mézet a cukorral, a vanillincukorral, és a margarinnal egy főzőedényben elkeverjük és állandó kevergetés mellett felmelegítjük, addig, amíg a cukor a zsiradékban teljesen fel nem oldódik. A masszát hagyjuk kihűlni. A búza és a rozslisztet a szódabikarbónával elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a cukros- margarinos masszát, fűszerkeveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima masszává dagasztjuk. A tésztát több adagban enyhén lisztezett munkafelületen fél cm vastag lappá nyújtjuk. A mézeskalács figurákat kiszúróforma segítségével kiszaggatjuk. Alufóliából kisebb hengereket sodrunk és néhány figura kezébe adjuk, az egyik kezet picit ráhajlítva.
A figurákat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a fólia hengert óvatosan kihúzzuk a figurák kezéből és helyébe tesszük a fondant botocskákat.
Díszítés:
A Mézeskalács emberkék figurákat ízlés szerint, dekor tollal és csokoládé szívecskékkel díszítjük
A mézet a cukorral, a vanillincukorral, és a margarinnal egy főzőedényben elkeverjük és állandó kevergetés mellett felmelegítjük, addig, amíg a cukor a zsiradékban teljesen fel nem oldódik. A masszát hagyjuk kihűlni. A búza és a rozslisztet a szódabikarbónával elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a cukros- margarinos masszát, fűszerkeveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima masszává dagasztjuk. A tésztát több adagban enyhén lisztezett munkafelületen fél cm vastag lappá nyújtjuk. A mézeskalács figurákat kiszúróforma segítségével kiszaggatjuk. Alufóliából kisebb hengereket sodrunk és néhány figura kezébe adjuk, az egyik kezet picit ráhajlítva.
A figurákat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a fólia hengert óvatosan kihúzzuk a figurák kezéből és helyébe tesszük a fondant botocskákat.
Díszítés:
A Mézeskalács emberkék figurákat ízlés szerint, dekor tollal és csokoládé szívecskékkel díszítjük
Tippek:
Ha az alufólia eltávolítása közben a figura keze eltörne, dekor tollal visszaragaszthatjuk
Jól záródó dobozban a Mézeskalács emberkék sütemény akár 3 hétig is eltartható.
A Mézeskalács emberkék kísérőajándékként, és dekorációként is nagyszerűen beválik.
Jól záródó dobozban a Mézeskalács emberkék sütemény akár 3 hétig is eltartható.
A Mézeskalács emberkék kísérőajándékként, és dekorációként is nagyszerűen beválik.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?