Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fantázia kekszes süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 25 x 30 cm)

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
125 ml étolaj
125 ml tej

Kenéshez:

kb. 4 evőkanál kajszi- vagy málnadzsem

Vaníliapudinghoz:

70 g cukor
1 liter tej

Tejszínes krémhez:

600 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

100 g porcukor
kb. 2-3 evőkanál citromlé
kb. 24 darab vajas keksz
folyékony ételszínezékek
kb. 200 g Haribo gumicukorka, különböző formájú
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért olajat, tejet és a tojást, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. (Tetszés szerint hozzákeverhetjük a csokoládélapokat is a masszához.) A tésztát a tepsiben elkenjük, és a sütő alsó harmadában megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Kenés:
A dzsemet edényben simára keverjük, röviden felforraljuk, és a süteményen elkenjük.

Vaníliapuding:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Legalább 6 evőkanál tejjel fokozatosan simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot még forrón elkenjük a süteményen, majd hagyjuk kihűlni.

Tejszínes krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínt elkenjük a kihűlt pudingrétegen, majd a süteményt 1 órára hideg helyre tesszük.

Díszítés:
A porcukrot a citromlével sűrű mázzá keverjük. A mázat 3 részre osztjuk és az ételszínezékkel tetszés szerint színezzük. A mázat elkenjük a kekszeken, és hagyjuk megszáradni. Mielőtt teljesen megszáradna, tetszés szerinti, különböző formájú gumicukorral díszítjük.
A díszített vajas kekszeket egymás mellett elhelyezzük a sütemény tetején, majd a süteményt tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A Fantázia kekszes süti tetejét gumicukorral, de akár idénygyümölcsökkel és öntetekkel is díszíthetjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!