Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fantázia kekszes süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 szelet

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 25 x 30 cm)

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
125 ml étolaj
125 ml tej

Kenéshez:

kb. 4 evőkanál kajszi- vagy málnadzsem

Vaníliapudinghoz:

70 g cukor
1 liter tej

Tejszínes krémhez:

600 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

100 g porcukor
kb. 2-3 evőkanál citromlé
kb. 24 darab vajas keksz
folyékony ételszínezékek
kb. 200 g Haribo gumicukorka, különböző formájú
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért olajat, tejet és a tojást, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. (Tetszés szerint hozzákeverhetjük a csokoládélapokat is a masszához.) A tésztát a tepsiben elkenjük, és a sütő alsó harmadában megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Kenés:
A dzsemet edényben simára keverjük, röviden felforraljuk, és a süteményen elkenjük.

Vaníliapuding:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Legalább 6 evőkanál tejjel fokozatosan simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot még forrón elkenjük a süteményen, majd hagyjuk kihűlni.

Tejszínes krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínt elkenjük a kihűlt pudingrétegen, majd a süteményt 1 órára hideg helyre tesszük.

Díszítés:
A porcukrot a citromlével sűrű mázzá keverjük. A mázat 3 részre osztjuk és az ételszínezékkel tetszés szerint színezzük. A mázat elkenjük a kekszeken, és hagyjuk megszáradni. Mielőtt teljesen megszáradna, tetszés szerinti, különböző formájú gumicukorral díszítjük.
A díszített vajas kekszeket egymás mellett elhelyezzük a sütemény tetején, majd a süteményt tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A Fantázia kekszes süti tetejét gumicukorral, de akár idénygyümölcsökkel és öntetekkel is díszíthetjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!