Linzer
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Ezenkívül:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A hűtőszekrényből csak kis adagokat veszünk ki, és enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval (kb. 4.5 cm Ø) virágokat szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A virágok feléből még kiszúrunk a közepéből egy kis kört (kb. 1,5 cm Ø). A süteményt a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzert sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A zselét jól összekeverjük, és a minta nélküli kekszek alsó felét megkenjük vele. Rátesszük a kiszúrt süteményeket, majd rányomkodjuk, és porcukorral megszórjuk.
A maradék zselét kis edényben egyszer felforraljuk. Rövid ideig hűlni hagyjuk. és habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük. Fent lezárjuk, és a csúcsán levágunk egy pici csücsköt. Ne legyen túl nagy, különben a zselé kifolyik. A zselét óvatosan belenyomjuk a kiszúrt körökbe, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
Habzsák helyett használhatunk egy kb. 10 ml-es fecskendőt is. A zselét felforraljuk, a fecskendővel felszívjuk, és óvatosan a motívumokba nyomjuk.
A kiszúrt közepű kekszeket süthetjük külön, mivel rövidebb sütési időre van szükségük, mint a teljes kekszeknek.
Linzer
Hozzávalók
kb. 60-70 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezenkívül:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A hűtőszekrényből csak kis adagokat veszünk ki, és enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval (kb. 4.5 cm Ø) virágokat szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A virágok feléből még kiszúrunk a közepéből egy kis kört (kb. 1,5 cm Ø). A süteményt a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzert sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A zselét jól összekeverjük, és a minta nélküli kekszek alsó felét megkenjük vele. Rátesszük a kiszúrt süteményeket, majd rányomkodjuk, és porcukorral megszórjuk.
A maradék zselét kis edényben egyszer felforraljuk. Rövid ideig hűlni hagyjuk. és habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük. Fent lezárjuk, és a csúcsán levágunk egy pici csücsköt. Ne legyen túl nagy, különben a zselé kifolyik. A zselét óvatosan belenyomjuk a kiszúrt körökbe, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
Habzsák helyett használhatunk egy kb. 10 ml-es fecskendőt is. A zselét felforraljuk, a fecskendővel felszívjuk, és óvatosan a motívumokba nyomjuk.
A kiszúrt közepű kekszeket süthetjük külön, mivel rövidebb sütési időre van szükségük, mint a teljes kekszeknek.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?