Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Levendulás baracklekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 üveg (200 ml) elkészítéséhez

1250 g sárgabarack (előkészítve mérve)
6 teáskanál levendulavirág
2 evőkanál citromlé
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, 1250 g-ot kimérünk és pépesítjük. A levendula virágot megmossuk, szárát eltávolítjuk, és apróra vágjuk.

Ekészítés:

A gyümölcspépet, a citromlevet és a levendulát egy nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, és az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

Aki nem szereti a levendulát, ízesítheti egy kávéskanál őrölt fahéjjal is a lekvárt.
Levendulás baracklekvár a begyűjtött levendula kreatív és ízletes felhasználásának egyik legjobb módja.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!