Leveles almás háromszögek
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasba tesszük. Hozzáadunk 1-2 evőkanál vizet és az őrölt fahéjat, majd kevergetve, mérsékelt lángon, rövid idő alatt puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a baracklekvárt.
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát kitekerjük, és 15 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalán, átlósan (a széleket üresen hagyva) elosztjuk a tölteléket, a töltelék körüli szabadon hagyott részt megkenjük egy kevés felvert tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik oldalát háromszöget formázva. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a háromszögek tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük felvert tojással. Az almás háromszögeket a tepsire tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az almás háromszögeket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tipp:
Leveles almás háromszögek
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasba tesszük. Hozzáadunk 1-2 evőkanál vizet és az őrölt fahéjat, majd kevergetve, mérsékelt lángon, rövid idő alatt puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a baracklekvárt.
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát kitekerjük, és 15 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalán, átlósan (a széleket üresen hagyva) elosztjuk a tölteléket, a töltelék körüli szabadon hagyott részt megkenjük egy kevés felvert tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik oldalát háromszöget formázva. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a háromszögek tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük felvert tojással. Az almás háromszögeket a tepsire tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az almás háromszögeket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?