Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kukoricadarás prósza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

500 ml tej
250 g kukoricadara
3 darab tojás (M-es)
150 g cukor
330 g (1 nagy doboz) kefir
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Tálaláshoz:

baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és jól elkeverjük benne a kukoricadarát. Lefedjük, és 30 percet állni hagyjuk, hogy a kukoricadara megszívja magát.

Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vanillincukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat is.

A pihentetett darához konyhai robotgéppel (habverő) hozzákeverjük a tojássárgájás keveréket, majd a kefirt és a sütőport. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő 2. felében a süteményt alufóliával letakarjuk.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva, baracklekvárral tálaljuk.

Tipp:

A tésztába 100 g rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.
Kukoricadarás prósza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-19
0 Kedvelés

Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei

Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!