Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes zöldségleves bulgurral

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál vaj
50 g szalonnás vagy sonkás kockák
200 g törtbúza (bulgur)
1 ¼ l húsleves alaplé
1 - 2 darab babérlevél
200 g sárgarépa
150 g petrezselyemgyökér
150 g póréhagyma
2 szál zellerszár
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
apróra vágott petrezselyem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Egy nagy fazékban megolvasztjuk a vajat, és pirítsuk meg benne a hagymát és a szalonnát. Adjuk hozzá a tört búzát és azt is pirítsuk meg. Öntsük fel a húsleves alaplével, adjuk hozzá a babérleveleket, fedjük le és kb.15 percig főzzük. Időnként megkeverjük.

Hámozzuk meg a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Tisztítsuk meg és mossuk meg a póréhagymát és a zellert. Vágjuk a zöldségeket nagyon apró kockákra, és 15 perc múlva adjuk hozzá a leveshez. Keverjük hozzá a creme vegá-t, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Főzzük az egészet kb. 20 percig.

A levest petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Krémes zöldségleves bulgurral

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!