Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes méhcsípés

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

4 darab tojás (közepes méretű)
150 g porcukor
150 g búzaliszt

Ezenkívül:

2 evőkanál cukor
50 g lágy vaj vagy margarin
2 csapott evőkanál méz
30 g őrölt mandula
120 g szeletelt mandula

Krémhez:

750 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral egy keverőedényben kézi robotgéppel kb. 3 perc alatt habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és a tésztát közepes fokozaton összedolgozzuk. A tésztát a sütőformában elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a tésztát elősütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc (elősütés) + 10 perc (készre sütés)

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Amíg a tészta sül, a sütemény felső rétegéhez a cukrot a margarinnal és a mézzel elkeverjük, majd az egészet felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük az őrölt és a szeletelt mandulát és azonnal az elősütött tészta tetején egyenletesen elosztjuk. A sütőformát visszarakjuk a sütőbe, és a tésztát megsütjük. A megsült tésztát a sütőformából kivéve, egy rácson hagyjuk kihűlni. Majd egy tortatálra helyezzük és vízszintesen kettévágjuk, a megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.

Krém:
A krémhez a Házi Krémes krémet a tasakon szereplő leírás alapján, de csupán 750 ml tejjel elkészítjük és az alsó tésztalapra simítjuk. A felső tésztalapot tetszés szerinti darabokra vágjuk, és a krémre helyezzük (így könnyebben szeletelhető a sütemény). A süteményt legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a sütőkeretet egy kés segítségével meglazítjuk a sütemény szélétől és eltávolítjuk.
A Krémes méhcsípés mézzel és mandulával gazdagított édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!