Koszorú mogyorós krémmel
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Kenéshez, szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet, a vajat vagy margarint és a sót egy serpenyőben. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Egyszerre adjuk hozzá a liszttel elkevert sütőport és a keményítőt a forró folyadékhoz. Keverjünk sima tésztagombóccá, majd folyamatosan kevergetve ("égessük el") melegítsük kb. 1 percig.
Öntsük a tésztát egy keverőtálba. Konyhai robotgép (dagasztó spirál) segítségével a legmagasabb fokozaton dolgozzunk bele egymás után 3 db tojást a tésztába. Az utolsó tojást verjük fel és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és a tészta a tésztakampóhoz tapadjon.
Tegyük a tésztát egy (Ø kb. 15 mm) díszítőfejjel ellátott habzsákba és először a megrajzolt kör szélére nyomjunk a tésztából. Egy másik réteg tésztát nyomjunk az első rétegre, ugyanúgy kör alakzatban. A maradék tésztát harmadik tésztakörként az első két tésztakör közepére nyomjuk ki.
Kenés, szórás:
Kenjük meg a tésztát tojássárgájával, és szórjuk meg a szeletelt mandulával. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg az égetett tésztát.
Sütési idő: 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után azonnal vágjuk át a tésztakoszorút vízszintesen kb. a felénél, majd hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.
Krém:
A krémport a csomagoláson lévő utasítás szerint készítsük el, de 200 ml tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával.
Helyezzük a koszorú alapját egy tányérra. A krémet tegyük egy díszítőfejjel ellátott habzsákba és egyenletesen töltsük a tésztára. Helyezzük rá a koszorú felső részét, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Koszorú mogyorós krémmel
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet, a vajat vagy margarint és a sót egy serpenyőben. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Egyszerre adjuk hozzá a liszttel elkevert sütőport és a keményítőt a forró folyadékhoz. Keverjünk sima tésztagombóccá, majd folyamatosan kevergetve ("égessük el") melegítsük kb. 1 percig.
Öntsük a tésztát egy keverőtálba. Konyhai robotgép (dagasztó spirál) segítségével a legmagasabb fokozaton dolgozzunk bele egymás után 3 db tojást a tésztába. Az utolsó tojást verjük fel és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és a tészta a tésztakampóhoz tapadjon.
Tegyük a tésztát egy (Ø kb. 15 mm) díszítőfejjel ellátott habzsákba és először a megrajzolt kör szélére nyomjunk a tésztából. Egy másik réteg tésztát nyomjunk az első rétegre, ugyanúgy kör alakzatban. A maradék tésztát harmadik tésztakörként az első két tésztakör közepére nyomjuk ki.
Kenés, szórás:
Kenjük meg a tésztát tojássárgájával, és szórjuk meg a szeletelt mandulával. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg az égetett tésztát.
Sütési idő: 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után azonnal vágjuk át a tésztakoszorút vízszintesen kb. a felénél, majd hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.
Krém:
A krémport a csomagoláson lévő utasítás szerint készítsük el, de 200 ml tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával.
Helyezzük a koszorú alapját egy tányérra. A krémet tegyük egy díszítőfejjel ellátott habzsákba és egyenletesen töltsük a tésztára. Helyezzük rá a koszorú felső részét, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?