Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Koszorú mogyorós krémmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

150 ml víz
30 g vaj vagy margarin
1 csipet só
100 g búzaliszt
kb. 4 darab tojás (M-es)
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

200 ml hideg tej
100 ml hideg habtejszín

Kenéshez, szóráshoz:

1 darab tojássárgája (M-es)
50 g szeletelt mandula
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki sütőpapírral és rajzoljunk rá egy kört (kb. Ø 20 cm). Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Forraljuk fel a vizet, a vajat vagy margarint és a sót egy serpenyőben. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Egyszerre adjuk hozzá a liszttel elkevert sütőport és a keményítőt a forró folyadékhoz. Keverjünk sima tésztagombóccá, majd folyamatosan kevergetve ("égessük el") melegítsük kb. 1 percig.
Öntsük a tésztát egy keverőtálba. Konyhai robotgép (dagasztó spirál) segítségével a legmagasabb fokozaton dolgozzunk bele egymás után 3 db tojást a tésztába. Az utolsó tojást verjük fel és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és a tészta a tésztakampóhoz tapadjon.
Tegyük a tésztát egy (Ø kb. 15 mm) díszítőfejjel ellátott habzsákba és először a megrajzolt kör szélére nyomjunk a tésztából. Egy másik réteg tésztát nyomjunk az első rétegre, ugyanúgy kör alakzatban. A maradék tésztát harmadik tésztakörként az első két tésztakör közepére nyomjuk ki.

Kenés, szórás:
Kenjük meg a tésztát tojássárgájával, és szórjuk meg a szeletelt mandulával. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg az égetett tésztát.

Sütési idő: 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után azonnal vágjuk át a tésztakoszorút vízszintesen kb. a felénél, majd hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.

Krém:
A krémport a csomagoláson lévő utasítás szerint készítsük el, de 200 ml tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával.
Helyezzük a koszorú alapját egy tányérra. A krémet tegyük egy díszítőfejjel ellátott habzsákba és egyenletesen töltsük a tésztára. Helyezzük rá a koszorú felső részét, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Koszorú mogyorós krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!