Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávés-pudingos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Sütőkerethez vagy téglalap alakú kapcsos tortaformához (kb. 20x30 cm):

sütőpapaír

Piskótaalaphoz:

200 g babapiskóta
170 g vaj vagy margarin

Krémhez:

600 ml tej
250 g mascarpone krémsajt
200 g porcukor
200 ml hideg habtejszín

Kávés-babapiskótás réteghez:

kb. 100-120 ml hideg, erős presszókávé
1 teáskanál porcukor
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 180 g babapiskóta

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy tetszőleges tálcára vagy süteményes tálra sütőpapírt borítunk, és ráhelyezzük a sütőkeretet (vagy sütőpapírral béleljük és összeállítjuk a kapcsos formát).

Elkészítés:

Piskótaalap:
A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és sodrófával morzsásra törjük. A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A piskótamorzsát és a kakaóport egy keverőtálban jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk az olvasztott zsiradékot. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, és jól lenyomkodjuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, frissentartó fóliával lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A szobahőmérsékletű mascarponét és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, majd apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre hűlt pudingot, és kihabosítjuk. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel keményre felverjük, és a krémhez forgatjuk.

Összeállítás:
A piskótaalapra rásimítjuk a krém felét. A mártogatáshoz a kávét összekeverjük a porcukorral és a rumaromával. A babapiskótákat egyesével, röviden megmártjuk benne, a krémre helyezzük, kissé belenyomkodjuk. A maradék krémet a babapiskótákon szétosztjuk, elsimítjuk. A desszertet legalább 3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A desszertet óvatosan, egy nagyobb tortalapáttal alányúlva lehúzzuk a sütőpapírról, majd egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a sütőkeretet vagy a meglazított kapcsos forma oldalát. A tetejét megszórjuk kakaóporral, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A kávét ízesíthetjük amarettóval (mandulalikőr).
Kávés-pudingos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!