Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellizált mogyoró

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Karamellizált mogyoróhoz:

200 g sótlan, hántolt, pörkölt földimogyoró
100 g kristálycukor
50 ml víz
1-2 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy közepes méretű tepsibe vagy vágódeszkára sütőpapírt helyezünk.

Elkészítés:

A kristálycukrot és a vizet egy serpenyőbe tesszük, elkeverjük, majd kevergetés mellett hagyjuk felforrni. Amikor már forr, hozzászórjuk a mogyorót, és kevergetve megvárjuk, amíg a víz elpárolog és a mogyorószemeket kezdi bevonni a fehér, morzsás állagú cukorréteg. Ekkor óvatosan erősebb lángra kapcsolunk, és folyamatos keverés mellett karamellizáljuk a cukrot (vigyázzunk, ne legyen túl sötét!), közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Amint barna réteg kezdi bevonni a mogyorót, lehúzzuk a tűzről, rászitáljuk a fahéjat, gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd egy rétegben kiterítjük a sütőpapíron. Hagyjuk kihűlni és megszilárdulni, majd tetszőleges méretű darabokra tördeljük a karamellizált mogyorót.

Tippek:

Akkora serpenyőt válasszunk, amelybe a mogyorók egy rétegben beleönthetők és keverni is kényelmesen tudjuk. Ezáltal egyszerre fog a felületükön karamellizálódni a cukor, azaz biztosan nem fog megégni a szemek egy része.
Izgalmas édes-sós ízvilágú lesz a végeredmény, ha sótlan helyett sós földimogyoróból készítjük.
Karamellizált mogyoró

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!