Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellizált mogyoró

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Karamellizált mogyoróhoz:

200 g sótlan, hántolt, pörkölt földimogyoró
100 g kristálycukor
50 ml víz
1-2 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy közepes méretű tepsibe vagy vágódeszkára sütőpapírt helyezünk.

Elkészítés:

A kristálycukrot és a vizet egy serpenyőbe tesszük, elkeverjük, majd kevergetés mellett hagyjuk felforrni. Amikor már forr, hozzászórjuk a mogyorót, és kevergetve megvárjuk, amíg a víz elpárolog és a mogyorószemeket kezdi bevonni a fehér, morzsás állagú cukorréteg. Ekkor óvatosan erősebb lángra kapcsolunk, és folyamatos keverés mellett karamellizáljuk a cukrot (vigyázzunk, ne legyen túl sötét!), közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Amint barna réteg kezdi bevonni a mogyorót, lehúzzuk a tűzről, rászitáljuk a fahéjat, gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd egy rétegben kiterítjük a sütőpapíron. Hagyjuk kihűlni és megszilárdulni, majd tetszőleges méretű darabokra tördeljük a karamellizált mogyorót.

Tippek:

Akkora serpenyőt válasszunk, amelybe a mogyorók egy rétegben beleönthetők és keverni is kényelmesen tudjuk. Ezáltal egyszerre fog a felületükön karamellizálódni a cukor, azaz biztosan nem fog megégni a szemek egy része.
Izgalmas édes-sós ízvilágú lesz a végeredmény, ha sótlan helyett sós földimogyoróból készítjük.
Karamellizált mogyoró

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!