
Kapros-tejfölös lángos lila hagymával



Hozzávalók
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Lángos alappor
150 g kefir
125 ml hideg víz
Szóráshoz:
némi liszt
Sütéshez:
napraforgóolaj
Feltéthez:
kb. 450 g tejföl
2 kisebb csokor kapor
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés
Előkészítés:
A feltéthez a kaprot megmossuk, leszárazzuk és finomra aprítjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük. A tejfölhöz hozzákeverjük a kaprot és a fokhagymát, majd sóval ízesítjük. A lila hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk.
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 egyenlő részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen, sodrófával kb. 16-17 cm átmérőjű kör alakú tésztákat nyújtunk. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk (annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek). A lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, papírtörlővel bélelt tálba állítjuk, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
A kész lángosokon elosztjuk a kapros tejfölt és a lila hagymát.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 egyenlő részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen, sodrófával kb. 16-17 cm átmérőjű kör alakú tésztákat nyújtunk. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk (annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek). A lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, papírtörlővel bélelt tálba állítjuk, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
A kész lángosokon elosztjuk a kapros tejfölt és a lila hagymát.
Tipp:
Készíthetünk a lángosokhoz fokhagymás kenegetőt. Ehhez 8 darab fokhagymagerezdet megpucolunk és fokhagymanyomón áttörünk, majd összekeverjük 2 evőkanál napraforgóolajjal és sóval, végül felhígítjuk kb. 120 ml vízzel.

Kedvencnek jelölöm

Kapros-tejfölös lángos lila hagymával
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Szóráshoz:
némi liszt
Sütéshez:
napraforgóolaj
Feltéthez:
kb. 450 g tejföl
2 kisebb csokor kapor
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
só
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A feltéthez a kaprot megmossuk, leszárazzuk és finomra aprítjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük. A tejfölhöz hozzákeverjük a kaprot és a fokhagymát, majd sóval ízesítjük. A lila hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk.
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 egyenlő részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen, sodrófával kb. 16-17 cm átmérőjű kör alakú tésztákat nyújtunk. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk (annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek). A lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, papírtörlővel bélelt tálba állítjuk, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
A kész lángosokon elosztjuk a kapros tejfölt és a lila hagymát.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 egyenlő részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen, sodrófával kb. 16-17 cm átmérőjű kör alakú tésztákat nyújtunk. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk (annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek). A lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, papírtörlővel bélelt tálba állítjuk, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
A kész lángosokon elosztjuk a kapros tejfölt és a lila hagymát.
Tipp:
Készíthetünk a lángosokhoz fokhagymás kenegetőt. Ehhez 8 darab fokhagymagerezdet megpucolunk és fokhagymanyomón áttörünk, majd összekeverjük 2 evőkanál napraforgóolajjal és sóval, végül felhígítjuk kb. 120 ml vízzel.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?