Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán lencseleves

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

600 g édesburgonya
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
200 g vörös lencse
800 g darabolt paradicsom
kb. 800 ml zöldségalaplé
100 g bébispenót
frissen őrölt fekete bors
paprikapor, csípős curry
őrölt kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg röviden a hagymát. Adjuk hozzá az édesburgonyát és a lencsét, és rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a paradicsomot és az alaplevet, és fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig.
Válogassuk szét és mossuk meg a spenótot. Ízesítsük a vegán lencselevest a fűszerekkel. Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük rövid ideig. Tálaljuk a levest a Creme Vega-val.

Tipp:

Tálaljuk a vegán lencselevest aranybarnára pirított fenyőmaggal.
Vegán lencseleves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!