Vegán lencseleves
Hozzávalók
600 g édesburgonya
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
200 g vörös lencse
800 g darabolt paradicsom
kb. 800 ml zöldségalaplé
100 g bébispenót
só
frissen őrölt fekete bors
paprikapor, csípős curry
őrölt kömény
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
Elkészítés
Előkészítés:
Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra.
Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg röviden a hagymát. Adjuk hozzá az édesburgonyát és a lencsét, és rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a paradicsomot és az alaplevet, és fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig.
Válogassuk szét és mossuk meg a spenótot. Ízesítsük a vegán lencselevest a fűszerekkel. Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük rövid ideig. Tálaljuk a levest a Creme Vega-val.
Válogassuk szét és mossuk meg a spenótot. Ízesítsük a vegán lencselevest a fűszerekkel. Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük rövid ideig. Tálaljuk a levest a Creme Vega-val.
Tipp:
Tálaljuk a vegán lencselevest aranybarnára pirított fenyőmaggal.
Kedvencnek jelölöm
Vegán lencseleves
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
600 g édesburgonya
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
200 g vörös lencse
800 g darabolt paradicsom
kb. 800 ml zöldségalaplé
100 g bébispenót
só
frissen őrölt fekete bors
paprikapor, csípős curry
őrölt kömény
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra.
Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg röviden a hagymát. Adjuk hozzá az édesburgonyát és a lencsét, és rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a paradicsomot és az alaplevet, és fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig.
Válogassuk szét és mossuk meg a spenótot. Ízesítsük a vegán lencselevest a fűszerekkel. Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük rövid ideig. Tálaljuk a levest a Creme Vega-val.
Válogassuk szét és mossuk meg a spenótot. Ízesítsük a vegán lencselevest a fűszerekkel. Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük rövid ideig. Tálaljuk a levest a Creme Vega-val.
Tipp:
Tálaljuk a vegán lencselevest aranybarnára pirított fenyőmaggal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?