Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kajszis-marcipános tortácska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (12-es):

zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
50 g porcukor
125 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojássárgája (M-es), vagy 1 darab tojás (M-es)

Tetejére:

6 nagy kajszibarack
kb. 50 g szeletelt mandula

Töltelékhez:

1 darab tojás (M-es)
50 g porcukor
50 ml habtejszín vagy főzőtejszín

Kenéshez:

kb. 2 evőkanál bársonyos kajszilekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát ellapítjuk, és frissen tartó fóliába tekerve kb. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A muffin-formát zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A marcipánt nagyon finomra felvágjuk, és keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, míg majdnem sima masszát nem kapunk. Hozzáadjuk az öntetport és a tejszínt, majd krémes masszává keverjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk. A tésztaadagokat golyókká formázzuk, és úgy nyomkodjuk a forma mélyedéseibe, hogy teljesen kibélelje. Egyenletesen elosztjuk benne a tölteléket, és ráteszünk egy-egy kajszidarabot az íves felével felfelé, majd a peremét megszórjuk mandulával. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortákat a pereménél késsel fellazítjuk, de a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak ezután vesszük vagy borítjuk ki a formából.

Kenés:
A gyümölcslekvárt felmelegítjük, és megkenjük vele a tortákat.

Tippek:

Kajszibarack helyett használhatunk szilvát is.
A torták mellé nagyon finom a tejszínhab.
A tortákat elkészíthetjük már előző nap, de jól fagyasztható is.  
Kajszis-marcipános tortácska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!