Joghurtos-szilvás pite
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g natúr joghurt
300 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
Tetejére:
300 g szilva
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd felcikkezzük. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot. A lisztben elkeverjük a sütőport és a fahéjat, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük.
A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a szilvacikkekkel, majd megszórjuk a cukor és az őrölt fahéj keverékével. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot. A lisztben elkeverjük a sütőport és a fahéjat, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük.
A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a szilvacikkekkel, majd megszórjuk a cukor és az őrölt fahéj keverékével. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
A süteményt megszórhatjuk mandulaszirommal vagy durvára tört dióval, mogyoróval.
Kedvencnek jelölöm
Joghurtos-szilvás pite
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g natúr joghurt
300 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
Tetejére:
300 g szilva
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd felcikkezzük. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot. A lisztben elkeverjük a sütőport és a fahéjat, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük.
A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a szilvacikkekkel, majd megszórjuk a cukor és az őrölt fahéj keverékével. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot. A lisztben elkeverjük a sütőport és a fahéjat, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük.
A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a szilvacikkekkel, majd megszórjuk a cukor és az őrölt fahéj keverékével. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
A süteményt megszórhatjuk mandulaszirommal vagy durvára tört dióval, mogyoróval.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?