Narancsos kuglóf
Hozzávalók
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
5 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
75 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Mázhoz:
150 g porcukor
kb. 2-3 evőkanál narancslé (átszűrve)
Díszítéshez:
3-4 evőkanál apróra vágott, kandírozott narancshéj
Elkészítés
Elkészítés:
A kuglófformát zsiradékkal kikenjük és liszttel beszórjuk, a felesleget körben kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat, míg kötött masszát kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, és röviden, két részletben, közepes fokozaton a masszához keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe tesszük, és a kuglófot megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, majd leválasztjuk, óvatosan kifordítjuk, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a narancslével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni, közben megszórjuk a kandírozott narancshéjjal.
A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat, míg kötött masszát kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, és röviden, két részletben, közepes fokozaton a masszához keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe tesszük, és a kuglófot megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, majd leválasztjuk, óvatosan kifordítjuk, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a narancslével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni, közben megszórjuk a kandírozott narancshéjjal.
Tipp:
Máz és díszítés nélkül a kuglóf jól fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Narancsos kuglóf
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
5 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Mázhoz:
150 g porcukor
kb. 2-3 evőkanál narancslé (átszűrve)
Díszítéshez:
3-4 evőkanál apróra vágott, kandírozott narancshéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A kuglófformát zsiradékkal kikenjük és liszttel beszórjuk, a felesleget körben kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat, míg kötött masszát kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, és röviden, két részletben, közepes fokozaton a masszához keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe tesszük, és a kuglófot megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, majd leválasztjuk, óvatosan kifordítjuk, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a narancslével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni, közben megszórjuk a kandírozott narancshéjjal.
A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat, míg kötött masszát kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, és röviden, két részletben, közepes fokozaton a masszához keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe tesszük, és a kuglófot megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, majd leválasztjuk, óvatosan kifordítjuk, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a narancslével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni, közben megszórjuk a kandírozott narancshéjjal.
Tipp:
Máz és díszítés nélkül a kuglóf jól fagyasztható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?