Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 szelet

Hozzávalók

kb. 30 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
100 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
100 g aprított mandula vagy mandulaszelet
100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj
100 g mazsola

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Öntsük a lisztet egy keverőtálba és keverjük hozzá az élesztőt. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a búzalisztet, a tojást, a tojásfehérjét és a langyos tej-zsír keveréket, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Végül gyúrjuk bele a mandulát, a kandírozott narancshéjat, a kandírozott citromhéjat és a mazsolát. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg a tészta láthatóan megnő.

Béleljük ki a tepsit a sütőpapírral.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk össze, majd formázzunk a tésztából egy kerek cipót (Ø kb. 18 cm). Tegyük az előkészített tepsire, fedjük le, és hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig.

Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tojássárgáját verjük fel egy villával és keverjük össze a tejjel. A cipót keresztben vágjuk be, nem túl mélyen, és kenjük meg a tejes tojássárgájával. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a kalácsot.

Sütési idő: kb. 45-48 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A húsvéti kalácsot a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kandírozott citromhéjat és a kandírozott narancshéjat tetszés szerint apróra vághatjuk.
A húsvéti kalács lefagyasztható.
Húsvéti kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!