Hókifli
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
kiszúróforma (kör alakú, kb. 10 cm Ø)
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
100 g tejföl (20%-os)
Töltelékhez:
kb. 250-300 g sűrű szilvalekvár
Ezenkívül:
kb. 40-50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. Az így kapott tésztakorongokra kevés szilvalekvárt teszünk, a tésztát a lekvárra hajtva feltekerjük, az illesztéseket óvatosan összenyomkodjuk, a két végüket elkeskenyítjük és behajtjuk, hogy kifli formát kapjunk. A kifliket a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A cukrot összekeverjük a vanillincukorral és a még forró kifliket beleforgatjuk, áttesszük egy süteményrácsra, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. Az így kapott tésztakorongokra kevés szilvalekvárt teszünk, a tésztát a lekvárra hajtva feltekerjük, az illesztéseket óvatosan összenyomkodjuk, a két végüket elkeskenyítjük és behajtjuk, hogy kifli formát kapjunk. A kifliket a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A cukrot összekeverjük a vanillincukorral és a még forró kifliket beleforgatjuk, áttesszük egy süteményrácsra, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A kifliket 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor és 40-50 g porcukor keverékébe is beleforgathatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Hókifli
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
kiszúróforma (kör alakú, kb. 10 cm Ø)
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
100 g tejföl (20%-os)
Töltelékhez:
kb. 250-300 g sűrű szilvalekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. Az így kapott tésztakorongokra kevés szilvalekvárt teszünk, a tésztát a lekvárra hajtva feltekerjük, az illesztéseket óvatosan összenyomkodjuk, a két végüket elkeskenyítjük és behajtjuk, hogy kifli formát kapjunk. A kifliket a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A cukrot összekeverjük a vanillincukorral és a még forró kifliket beleforgatjuk, áttesszük egy süteményrácsra, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. Az így kapott tésztakorongokra kevés szilvalekvárt teszünk, a tésztát a lekvárra hajtva feltekerjük, az illesztéseket óvatosan összenyomkodjuk, a két végüket elkeskenyítjük és behajtjuk, hogy kifli formát kapjunk. A kifliket a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A cukrot összekeverjük a vanillincukorral és a még forró kifliket beleforgatjuk, áttesszük egy süteményrácsra, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A kifliket 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor és 40-50 g porcukor keverékébe is beleforgathatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?