Gyümölcsös-pikáns lepény szőlővel és kecskesajttal
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Élesztős tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Két sütőpapírdarabot a sütőlemezünk méretére vágunk. A sütőt, benne a sütőlemezzel előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Feltét:
A szőlőket megmossuk, elfelezzük, szükség esetén kimagozzuk. A salottahagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A tejfölt a kakukkfűvel összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
A tésztát jól belisztezett munkafelületen még egyszer, röviden átgyúrjuk. Elfelezzük, és a feleket kb. akkora ovális formára nyújtjuk, mint a sütőlemezünk. A tésztadarabokat a sütőpapírokra helyezzük, szükség esetén még egy kicsit nyújtunk rajtuk (ha a tészta kissé összeugrott).
A tésztadarabokat megkenjük a tejfölös keverékkel. Ezután rátesszük a szőlőszemeket, a salottakarikákat, a fenyőmagot, a sonkát és a kecskesajtot. A lepényeket további 20 percen keresztül meleg helyen kelesztjük. Az egyik lepényt áthúzzuk az előmelegített sütőlemezre, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 14 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A lepényt áthúzzuk egy deszkára, majd a 2. darabot hasonlóképpen megsütjük. Végül ízlés szerint megszórjuk aprított kakukkfűvel.
Tippek:
Sonka helyett vékonyra szeletelt szalámit is választhatunk.
Gyümölcsös-pikáns lepény szőlővel és kecskesajttal
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Élesztős tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Két sütőpapírdarabot a sütőlemezünk méretére vágunk. A sütőt, benne a sütőlemezzel előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Feltét:
A szőlőket megmossuk, elfelezzük, szükség esetén kimagozzuk. A salottahagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A tejfölt a kakukkfűvel összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
A tésztát jól belisztezett munkafelületen még egyszer, röviden átgyúrjuk. Elfelezzük, és a feleket kb. akkora ovális formára nyújtjuk, mint a sütőlemezünk. A tésztadarabokat a sütőpapírokra helyezzük, szükség esetén még egy kicsit nyújtunk rajtuk (ha a tészta kissé összeugrott).
A tésztadarabokat megkenjük a tejfölös keverékkel. Ezután rátesszük a szőlőszemeket, a salottakarikákat, a fenyőmagot, a sonkát és a kecskesajtot. A lepényeket további 20 percen keresztül meleg helyen kelesztjük. Az egyik lepényt áthúzzuk az előmelegített sütőlemezre, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 14 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A lepényt áthúzzuk egy deszkára, majd a 2. darabot hasonlóképpen megsütjük. Végül ízlés szerint megszórjuk aprított kakukkfűvel.
Tippek:
Sonka helyett vékonyra szeletelt szalámit is választhatunk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?