Sonkás-sajtos csigák
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
100 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
kevés só
150 g vékonyra szelt sonka
100 g reszelt edami sajt
Tetejére:
40 g reszelt edami sajt
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és kevés sóval.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Kirakjuk a sonkaszeletekkel (fedjék kissé egymást), és megszórjuk a reszelt sajttal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra, és a tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni.
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és kevés sóval.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Kirakjuk a sonkaszeletekkel (fedjék kissé egymást), és megszórjuk a reszelt sajttal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra, és a tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Edami sajt helyett füstölt sajttal is kipróbálhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Sonkás-sajtos csigák
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
100 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
kevés só
150 g vékonyra szelt sonka
100 g reszelt edami sajt
Tetejére:
40 g reszelt edami sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és kevés sóval.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Kirakjuk a sonkaszeletekkel (fedjék kissé egymást), és megszórjuk a reszelt sajttal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra, és a tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni.
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és kevés sóval.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Kirakjuk a sonkaszeletekkel (fedjék kissé egymást), és megszórjuk a reszelt sajttal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra, és a tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Edami sajt helyett füstölt sajttal is kipróbálhatjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?