
Sonkás-sajtos csigák



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és kevés sóval.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Kirakjuk a sonkaszeletekkel (fedjék kissé egymást), és megszórjuk a reszelt sajttal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra, és a tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Sonkás-sajtos csigák
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és kevés sóval.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Kirakjuk a sonkaszeletekkel (fedjék kissé egymást), és megszórjuk a reszelt sajttal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra, és a tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?