Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös mascarpone-torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (20 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
80 g cukor
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

240 g őszibarack (lecsöpögtetve)
250 g mascarpone krémsajt
80 g cukor
3 evőkanál citromlé
200 ml hideg habtejszín

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 250 g friss gyümölcs, pl. szőlő, földicseresznye, szeder, piros ribizli
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Sütőpapírral kibéleljük a sütőformát, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A vanillincukorral összekevert cukrot keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tojáshabba. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot leválasztjuk a formáról, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A tortalapot vízszintesen kétszer átvágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és ráhelyezzük a tortaforma csatos peremét.

Töltelék:
A barackot lecsöpögtetjük és kis darabokra vágjuk. A mascarponét, a cukrot és a citromlevet keverőtálban összekeverjük. A tejszínt a zselatin fix-szel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A tejszínt óvatosan belekeverjük a mascarponés krémbe. A krém felét elkenjük az alsó lapon, és elosztjuk rajta a barack felét. A középső lapot rátesszük, a maradék krémet elkenjük, és elosztjuk rajta a barackot. A felső lapot ráfektetjük, és a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Krém:
Tálalás előtt a csatos tortaforma peremét leválasztjuk, és eltávolítjuk. A hideg habtejszínt keverőpohárba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a vanillincukorral és a habfixálóval együtt keményre felverjük. A tortán a tejszínes krémet elsimítjuk. A szélét fésűs habkártyával díszítjük.

Díszítés:
A gyümölcsöt megmossuk vagy szemezzük, és ízlésesen elhelyezzük a tortán. A tortát tálalásig hideg helyre tesszük.

Tippek:

Ízlés szerint átitathatjuk a felső és középső tortalapot a lecsöpögtetett barack levével.
A tésztát elkészíthetjük és megsüthetjük már előző nap.
A tortát már előző nap elkészíthetjük a csatos formában krém és díszítés nélkül, és éjszakára így tesszük hideg helyre.
Gyümölcsös mascarpone-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!