Grízes-túrós sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 30x20 cm):
Tésztához:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojássárgájákat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt és a citromhéjat. A búzadarát a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a mazsolát is, majd a masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és spatulával, 3-4 részletben a pihentetett masszához forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva, baracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
Grízes-túrós sütemény
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 30x20 cm):
Tésztához:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojássárgájákat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt és a citromhéjat. A búzadarát a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a mazsolát is, majd a masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és spatulával, 3-4 részletben a pihentetett masszához forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva, baracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?