Grízes-túrós sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 30x20 cm):
sütőpapír
Tésztához:
50 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
4 darab tojássárgája (M-es)
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g félzsíros túró
250 g tejföl
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
120 g búzadara
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
4 darab tojásfehérje (M-es)
Tálaláshoz:
némi sárgabaracklekvár
Elkészítés
Előkészítés:
A mazsolát összekeverjük a rum aromával, majd 15-20 percet állni hagyjuk. A túrót áttörjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A tojássárgájákat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt és a citromhéjat. A búzadarát a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a mazsolát is, majd a masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és spatulával, 3-4 részletben a pihentetett masszához forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva, baracklekvárral tálaljuk.
A tojássárgájákat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt és a citromhéjat. A búzadarát a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a mazsolát is, majd a masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és spatulával, 3-4 részletben a pihentetett masszához forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva, baracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
A süteményt Dr. Oetker Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Grízes-túrós sütemény
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 30x20 cm):
sütőpapír
Tésztához:
50 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
4 darab tojássárgája (M-es)
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g félzsíros túró
250 g tejföl
120 g búzadara
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
4 darab tojásfehérje (M-es)
Tálaláshoz:
némi sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mazsolát összekeverjük a rum aromával, majd 15-20 percet állni hagyjuk. A túrót áttörjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A tojássárgájákat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt és a citromhéjat. A búzadarát a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a mazsolát is, majd a masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és spatulával, 3-4 részletben a pihentetett masszához forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva, baracklekvárral tálaljuk.
A tojássárgájákat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt és a citromhéjat. A búzadarát a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a mazsolát is, majd a masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és spatulával, 3-4 részletben a pihentetett masszához forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva, baracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
A süteményt Dr. Oetker Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?