Grízes gombóc
Hozzávalók
Gombóchoz:
500 ml tej
100 g búzadara
250 g félzsíros túró
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Forgatáshoz:
20 g vaj vagy margarin
kb. 60 g zsemlemorzsa
Tetejére:
porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
Gombóc:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Tehetünk egy-egy szem málnát vagy egy-egy darabka epret a gombócok közepébe.
Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.
Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.
Kedvencnek jelölöm
Grízes gombóc
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Gombóchoz:
500 ml tej
100 g búzadara
250 g félzsíros túró
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Forgatáshoz:
20 g vaj vagy margarin
kb. 60 g zsemlemorzsa
Tetejére:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Gombóc:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Tehetünk egy-egy szem málnát vagy egy-egy darabka epret a gombócok közepébe.
Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.
Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?