
Grízes gombóc



Hozzávalók
Gombóchoz:
Forgatáshoz:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.


Grízes gombóc
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Gombóchoz:
Forgatáshoz:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?