Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fűszervajas bagett

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tésztához:

350 g búzaliszt
150 g teljes kiőrlésű rozsliszt
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
300 ml kézmeleg víz
2 evőkanál napraforgó olaj

Fűszervajhoz:

100 g lágy vaj
1 csapott kávéskanál só
1 csapott kávéskanál kakukkfű
1 csapott kávéskanál bazsalikom
fél kávéskanál őrölt rozmaring
1 csapott kávéskanál feketebors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Fűszervaj elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton alaposan kikeverjük és felhasználásig hűtőbe helyezzük.

Tészta elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, instant élesztőt, szárított rozskovászt, sót és a cukrot. Hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen, kézzel átgyúrjuk és két részre vesszük. A tésztákból egyenként kb. 30 cm-es hosszúkás bagettet formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. A tetejét éles késsel kb. 2 cm-ként (max. 1 cm mélyen), ferdén bevágjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen további 1 órát kelni hagyjuk. Míg kel a tészta a sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés kb. 220°C-ra.

Ha megkelt a bagett, a fűszervajat egyenletesen elosztjuk a résekbe, majd a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és 10 percig sütjük. Az idő leteltével a sütő hőmérsékletét kb. 190°C-ra visszavesszük, majd a bagetteket további kb. 8-10 percig aranybarna színűre sütjük.

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész bagettet sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Fűszervajas bagett

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-22
0 Kedvelés

Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig

Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!