
Fűszervajas bagett



Hozzávalók
Tésztához:
Fűszervajhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton alaposan kikeverjük és felhasználásig hűtőbe helyezzük.
Tészta elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, instant élesztőt, szárított rozskovászt, sót és a cukrot. Hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen, kézzel átgyúrjuk és két részre vesszük. A tésztákból egyenként kb. 30 cm-es hosszúkás bagettet formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. A tetejét éles késsel kb. 2 cm-ként (max. 1 cm mélyen), ferdén bevágjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen további 1 órát kelni hagyjuk. Míg kel a tészta a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés kb. 220°C-ra.
Ha megkelt a bagett, a fűszervajat egyenletesen elosztjuk a résekbe, majd a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és 10 percig sütjük. Az idő leteltével a sütő hőmérsékletét kb. 190°C-ra visszavesszük, majd a bagetteket további kb. 8-10 percig aranybarna színűre sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész bagettet sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.


Fűszervajas bagett
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Fűszervajhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton alaposan kikeverjük és felhasználásig hűtőbe helyezzük.
Tészta elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, instant élesztőt, szárított rozskovászt, sót és a cukrot. Hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen, kézzel átgyúrjuk és két részre vesszük. A tésztákból egyenként kb. 30 cm-es hosszúkás bagettet formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. A tetejét éles késsel kb. 2 cm-ként (max. 1 cm mélyen), ferdén bevágjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen további 1 órát kelni hagyjuk. Míg kel a tészta a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés kb. 220°C-ra.
Ha megkelt a bagett, a fűszervajat egyenletesen elosztjuk a résekbe, majd a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és 10 percig sütjük. Az idő leteltével a sütő hőmérsékletét kb. 190°C-ra visszavesszük, majd a bagetteket további kb. 8-10 percig aranybarna színűre sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész bagettet sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.

Legújabb cikkek

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!


Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.


Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig
Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?