
Focirajongók tortája



Hozzávalók
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.
Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)
Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért margarint és vizet, majd egy kanál vagy kézi robotgép (habverő) segítségével keverd jól össze, míg sima tésztát kapsz. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.
Sütés: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni.
A focipálya sütemény bevonatának elkészítéséhez a marcipánmasszához adj cseppenként zöld ételszínezéket (amíg a kívánt színt el nem éred), és gyúrd át alaposan. A színezett marcipánt fedd le egy fóliával, és nyújtófával nyújtsd ki a süti tetejének megfelelő méretűre. Ezután tedd a süti tetejére. Ezután rajzold meg a focipálya vonalait fehér színű dekor tollal. A Focirajongók tortája sütemény tetején a játékosokat tetszés szerint kirakhatod gumimacikból.


Focirajongók tortája
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.
Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)
Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért margarint és vizet, majd egy kanál vagy kézi robotgép (habverő) segítségével keverd jól össze, míg sima tésztát kapsz. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.
Sütés: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni.
A focipálya sütemény bevonatának elkészítéséhez a marcipánmasszához adj cseppenként zöld ételszínezéket (amíg a kívánt színt el nem éred), és gyúrd át alaposan. A színezett marcipánt fedd le egy fóliával, és nyújtófával nyújtsd ki a süti tetejének megfelelő méretűre. Ezután tedd a süti tetejére. Ezután rajzold meg a focipálya vonalait fehér színű dekor tollal. A Focirajongók tortája sütemény tetején a játékosokat tetszés szerint kirakhatod gumimacikból.

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?