Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas-szegfűszeges meggyszörp

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab 1 l-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 1 l-es üveg elkészítéséhez

4,5 l meggylé (kipréselt gyümölcsből)
2,5 kg cukor
kb. 7 darab fahéjrúd
kb. 7 teáskanál egész szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szörpös üvegeket és tetőket kifőzzük, vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A kimért gyümölcslevet és a cukrot egy nagy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a befőtt- és szörptartósítót, valamint a fűszereket, majd folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad (ne forraljuk). Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. A kész szörpöt átszűrjük, az egész fűszereket eltávolíthatjuk vagy tetszés szerint eloszthatjuk a szörpös üvegekben. Az üvegeket azonnal peremig töltjük, és csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.

Tipp:

A meggylé kinyerése több módon is történhet. Az előkészített gyümölcs levét nyersen, gyümölcsdarálóban, gyümölcsprésben kipréselhetjük, vagy a gyümölcsöt víz hozzáadásával, egy edényben puhára főzhetjük. Utóbbi módszer esetén a főtt gyümölcspürét egy konyharuhával kibélelt szitába öntjük, és a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk.
Fahéjas-szegfűszeges meggyszörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!