Fahéjas kekszek
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 db tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
75 g barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
kb. 2 evőkanál víz
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasszuk, amíg sima tésztát kapunk.
Töltelék:
Keverjük össze a cukrot a fahéjjal.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb. 35 x 30 cm-es téglalap alakúra. Kenjük meg a tésztát vízzel, és szórjuk rá a fahéjas-cukros keveréket. A tésztát hosszában vágjuk ketté, hogy 2 kis téglalapot (17,5 x 30 cm) kapjunk, és a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket takarjuk le és legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A rudakból kb. 1/2 cm vastag szeleteket vágunk, és egymástól kissé távolabb a tepsire helyezzük őket. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Húzzuk a fahéjas kekszeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasszuk, amíg sima tésztát kapunk.
Töltelék:
Keverjük össze a cukrot a fahéjjal.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb. 35 x 30 cm-es téglalap alakúra. Kenjük meg a tésztát vízzel, és szórjuk rá a fahéjas-cukros keveréket. A tésztát hosszában vágjuk ketté, hogy 2 kis téglalapot (17,5 x 30 cm) kapjunk, és a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket takarjuk le és legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A rudakból kb. 1/2 cm vastag szeleteket vágunk, és egymástól kissé távolabb a tepsire helyezzük őket. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Húzzuk a fahéjas kekszeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A fahéjas töltelék barna cukor helyett fehér cukorral is elkészíthető.
Ha a tészta ragadna, csak fedjük le, és tegyük egy időre a hűtőbe.
A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 3 hétig tárolhatóak.
Ha a tészta ragadna, csak fedjük le, és tegyük egy időre a hűtőbe.
A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 3 hétig tárolhatóak.
Kedvencnek jelölöm
Fahéjas kekszek
Hozzávalók
kb. 75 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 db tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
75 g barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
kb. 2 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasszuk, amíg sima tésztát kapunk.
Töltelék:
Keverjük össze a cukrot a fahéjjal.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb. 35 x 30 cm-es téglalap alakúra. Kenjük meg a tésztát vízzel, és szórjuk rá a fahéjas-cukros keveréket. A tésztát hosszában vágjuk ketté, hogy 2 kis téglalapot (17,5 x 30 cm) kapjunk, és a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket takarjuk le és legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A rudakból kb. 1/2 cm vastag szeleteket vágunk, és egymástól kissé távolabb a tepsire helyezzük őket. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Húzzuk a fahéjas kekszeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasszuk, amíg sima tésztát kapunk.
Töltelék:
Keverjük össze a cukrot a fahéjjal.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb. 35 x 30 cm-es téglalap alakúra. Kenjük meg a tésztát vízzel, és szórjuk rá a fahéjas-cukros keveréket. A tésztát hosszában vágjuk ketté, hogy 2 kis téglalapot (17,5 x 30 cm) kapjunk, és a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket takarjuk le és legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A rudakból kb. 1/2 cm vastag szeleteket vágunk, és egymástól kissé távolabb a tepsire helyezzük őket. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Húzzuk a fahéjas kekszeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A fahéjas töltelék barna cukor helyett fehér cukorral is elkészíthető.
Ha a tészta ragadna, csak fedjük le, és tegyük egy időre a hűtőbe.
A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 3 hétig tárolhatóak.
Ha a tészta ragadna, csak fedjük le, és tegyük egy időre a hűtőbe.
A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 3 hétig tárolhatóak.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?