Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas kekszek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 75 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 75 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 csipet só
1 db tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

75 g barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
kb. 2 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasszuk, amíg sima tésztát kapunk.

Töltelék:
Keverjük össze a cukrot a fahéjjal.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb. 35 x 30 cm-es téglalap alakúra. Kenjük meg a tésztát vízzel, és szórjuk rá a fahéjas-cukros keveréket. A tésztát hosszában vágjuk ketté, hogy 2 kis téglalapot (17,5 x 30 cm) kapjunk, és a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket takarjuk le és legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Formázás:
A rudakból kb. 1/2 cm vastag szeleteket vágunk, és egymástól kissé távolabb a tepsire helyezzük őket. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a csigákat.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Húzzuk a fahéjas kekszeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A fahéjas töltelék barna cukor helyett fehér cukorral is elkészíthető.
Ha a tészta ragadna, csak fedjük le, és tegyük egy időre a hűtőbe.
A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 3 hétig tárolhatóak.
Fahéjas kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!