Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas kekszek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 75 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 75 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 csipet só
1 db tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

75 g barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
kb. 2 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasszuk, amíg sima tésztát kapunk.

Töltelék:
Keverjük össze a cukrot a fahéjjal.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb. 35 x 30 cm-es téglalap alakúra. Kenjük meg a tésztát vízzel, és szórjuk rá a fahéjas-cukros keveréket. A tésztát hosszában vágjuk ketté, hogy 2 kis téglalapot (17,5 x 30 cm) kapjunk, és a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket takarjuk le és legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Formázás:
A rudakból kb. 1/2 cm vastag szeleteket vágunk, és egymástól kissé távolabb a tepsire helyezzük őket. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a csigákat.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Húzzuk a fahéjas kekszeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A fahéjas töltelék barna cukor helyett fehér cukorral is elkészíthető.
Ha a tészta ragadna, csak fedjük le, és tegyük egy időre a hűtőbe.
A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 3 hétig tárolhatóak.
Fahéjas kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!