Fahéjas kekszek
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasszuk, amíg sima tésztát kapunk.
Töltelék:
Keverjük össze a cukrot a fahéjjal.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb. 35 x 30 cm-es téglalap alakúra. Kenjük meg a tésztát vízzel, és szórjuk rá a fahéjas-cukros keveréket. A tésztát hosszában vágjuk ketté, hogy 2 kis téglalapot (17,5 x 30 cm) kapjunk, és a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket takarjuk le és legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A rudakból kb. 1/2 cm vastag szeleteket vágunk, és egymástól kissé távolabb a tepsire helyezzük őket. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Húzzuk a fahéjas kekszeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Ha a tészta ragadna, csak fedjük le, és tegyük egy időre a hűtőbe.
A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 3 hétig tárolhatóak.
Fahéjas kekszek
Hozzávalók
kb. 75 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasszuk, amíg sima tésztát kapunk.
Töltelék:
Keverjük össze a cukrot a fahéjjal.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb. 35 x 30 cm-es téglalap alakúra. Kenjük meg a tésztát vízzel, és szórjuk rá a fahéjas-cukros keveréket. A tésztát hosszában vágjuk ketté, hogy 2 kis téglalapot (17,5 x 30 cm) kapjunk, és a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket takarjuk le és legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A rudakból kb. 1/2 cm vastag szeleteket vágunk, és egymástól kissé távolabb a tepsire helyezzük őket. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Húzzuk a fahéjas kekszeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Ha a tészta ragadna, csak fedjük le, és tegyük egy időre a hűtőbe.
A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 3 hétig tárolhatóak.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?