Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres pite tejszínes pudingtöltelékkel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Kivehető aljú kerek piteformához (kb. 26 cm Ø):

némi zsiradék

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

375 ml tej
100 g cukor
150 g tejföl (20%-os)
1 darab tojás (M-es)
kb. 400-450 g eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát zsiradékkal kikenjük. Az epret megmossuk, a csumákat eltávolítjuk, majd a szemeket 3-4 szeletre vágjuk (a kisebbeket felezzük).

Elkészítés:

Töltelék:
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a formába nyomkodjuk úgy, hogy körben, oldalt peremet is kialakítunk, és az alját villával megszurkáljuk.

A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk az eperszeletekkel. A tetejét egyenletesen megszórjuk a maradék morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Ezután kivesszük a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Tálalás előtt meghinthetjük a pitét porcukorral, és kínálhatunk mellé tejszínhabot is.
Epres pite tejszínes pudingtöltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!