Epres-mascarponés Charlotte
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Babapiskóta alaphoz:
Mascarpone krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Tegyünk 75 g babapiskótát egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával törjük finomra. Keverjük a morzsát a vajba vagy margarinba és egyenletesen oszlassuk el a formában, és egy kanállal nyomkodjuk le, hogy egyenletes alapot képezzen. A maradék 125 g babapiskótát helyezzük a forma szélére a cukros oldalával kifelé, és nyomkodjuk a puha alapba. Tegyük a formát kb. 20 percre a hűtőszekrénybe.
Mascarpone krém:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabkora. A mascarponét konyhai robotgéppel(habverő) verjük simára. Keverjük bele a zselatin fixet kb. 1 percig a legalacsonyabb fokozaton. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az eperlekvárt, majd forgassuk bele az eperdarabokat. Kenjük a krémet az alapra, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Díszítés:
Tisztítsuk meg az epreket, és éles késsel vágjuk fel őket, hogy "virágokat" alkossunk. Díszítsük a charlotte-ot az epervirágokkal és a csokoládélevelekkel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Vegyük le a tortát a sütőpapírról, és helyezzük egy tortatálra. Tetszés szerint díszítsük egy szalaggal.
Epres-mascarponés Charlotte
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Babapiskóta alaphoz:
Mascarpone krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Tegyünk 75 g babapiskótát egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával törjük finomra. Keverjük a morzsát a vajba vagy margarinba és egyenletesen oszlassuk el a formában, és egy kanállal nyomkodjuk le, hogy egyenletes alapot képezzen. A maradék 125 g babapiskótát helyezzük a forma szélére a cukros oldalával kifelé, és nyomkodjuk a puha alapba. Tegyük a formát kb. 20 percre a hűtőszekrénybe.
Mascarpone krém:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabkora. A mascarponét konyhai robotgéppel(habverő) verjük simára. Keverjük bele a zselatin fixet kb. 1 percig a legalacsonyabb fokozaton. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az eperlekvárt, majd forgassuk bele az eperdarabokat. Kenjük a krémet az alapra, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Díszítés:
Tisztítsuk meg az epreket, és éles késsel vágjuk fel őket, hogy "virágokat" alkossunk. Díszítsük a charlotte-ot az epervirágokkal és a csokoládélevelekkel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Vegyük le a tortát a sütőpapírról, és helyezzük egy tortatálra. Tetszés szerint díszítsük egy szalaggal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?