Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epertorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor

Krém:

1,5 cs. eper puding
4,5 dl tej
4 dl hulala tejszín
2-3 csepp piros ételfesték
15-20 dkg porcukor
1 marék eper

Díszíteni:

25 dkg eper
1,25 dl víz
2 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát megsütjük, kihűtjük, három lappá vágjuk.
A pudingport megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk.
A tejszínhez hozzákeverjük a pudingot, majd a vaníliás cukrot, porcukrot, ételfestéket és a villával összetört epret. Jól elkeverjük és hozzáöntjük a még langyos zselatint. Kicsit híg lesz a krém, ezért hűtőbe tesszük dermedni. Ha kenhetővé dermedt a krém, betöltjük vele a tortát. Az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd kirakjuk eperrel. A zselatint elkeverjük a vízzel és a cukorral, felfőzzük, kihűtjük. Mielőtt megdermedne, a zselatin lecsorgatjuk vele az epret. Maradék krémmel díszítjük.
Epertorta Epertorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!