Epertorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszíteni:
Elkészítés
Elkészítés
A pudingport megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk.
A tejszínhez hozzákeverjük a pudingot, majd a vaníliás cukrot, porcukrot, ételfestéket és a villával összetört epret. Jól elkeverjük és hozzáöntjük a még langyos zselatint. Kicsit híg lesz a krém, ezért hűtőbe tesszük dermedni. Ha kenhetővé dermedt a krém, betöltjük vele a tortát. Az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd kirakjuk eperrel. A zselatint elkeverjük a vízzel és a cukorral, felfőzzük, kihűtjük. Mielőtt megdermedne, a zselatin lecsorgatjuk vele az epret. Maradék krémmel díszítjük.
Epertorta
Hozzávalók
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A pudingport megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk.
A tejszínhez hozzákeverjük a pudingot, majd a vaníliás cukrot, porcukrot, ételfestéket és a villával összetört epret. Jól elkeverjük és hozzáöntjük a még langyos zselatint. Kicsit híg lesz a krém, ezért hűtőbe tesszük dermedni. Ha kenhetővé dermedt a krém, betöltjük vele a tortát. Az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd kirakjuk eperrel. A zselatint elkeverjük a vízzel és a cukorral, felfőzzük, kihűtjük. Mielőtt megdermedne, a zselatin lecsorgatjuk vele az epret. Maradék krémmel díszítjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?